Urbanista Los Angeles - a lemeríthetetlen

Lényegében végtelen üzemidőt ígér az Urbanista a Powerfoyle napelemmel ellátott Los Angeles fejhallgatójával. A hangzatos marketing pedig nem csak duma, az eszköz teljesít is.

Hirdetés

Hangzás, összegzés

A hangminőségre nem panaszkodom, a hangerőre inkább. Az ANC árkategóriájában okénak mondható, a budapesti metró hangját simán megfogja, de a buszon utazva a motor zúgását már behallottam 70 százalék körüli hangerőnél. Szerencsére nem jár kellemetlen zúgással sem a zajszűrés, sem az átengedő mód, utóbbi kicsit olyan, mintha víz alól beszélve hallanánk a másik felet. Szélzaj-szűrés azonban nincs, és ha szeles időben használjuk a fejhallgatót, kellemetlenül bele fog zúgni a zenénkbe a szél, illetve telefonálás közben a mi hangunkat is meg fogja zavarni. A beépített mikrofonok csendes környezetben jó, zajos helyen éppen vállalható minőséget adnak, a vonal másik oldalán nem panaszkodtak ugyan, de ne lepődjünk meg, ha a szokottnál több digitális éllel fognak minket és mi is a beszélőt hallani.

A térérzet rendben van, bár ahhoz számomra kicsit szűk, hogy igazán jónak nevezzem. A hangzással hasonlóan vagyok, nem szól rosszul a Los Angeles, de nem is dobom el tőle az agyam. Egyértelműen a basszus élvezett prioritást a beállításkor, az pedig értelmezhetetlen hiányosság, hogy miért nincs manuális EQ ennek megváltoztatására. Műfajtól függ, a lüktető basszus mennyire rontja a zenei képet: a New Order Crystalját hallgatva a mély- és a középtartomány részletességének rovására ment a basszus, de Jamie XX Gosh című szerzeményének már kellemesen immerzív hatása volt a Los Angelesen keresztül. A közepes és magas hangok részletesek, vokálra és minimális zenei kíséretre építő zenékkel, akusztikus dalokkal sokkal jobb, kiegyensúlyozott eredményt kapunk: Dylan Desolation Row dob nélküli eredetije mérföldekkel harmonikusabb az eszközön, mint a My Chemical Romance féle feldolgozás. Podcastet hallgatni vagy filmet nézni kellemes a Los Angeles hangja.

A fejhallgató szoros, de még szemüveggel is viselhető.
A fejhallgató [+]

A hangerő a konkurensekhez képest kevés, s bár én nem szeretem ordíttatni a zenét, a Los Angelest bekapcsolt ANC mellett is többször használtam 75 százalék vagy afölötti hangerőn zajos környezetben, míg más eszközöket általában 50 - 55 százalékon szoktam tartani. Ennek oka egész egyszerűen az, hogy máskülönben elvesztek a hallani kívánt tartalom hangjai forrástól függetlenül. Pedig a fejhallgató képes lenne többre, a bekapcsolást, a kapcsolódást és a zajszűrés módjai közti váltást bejelentő női géphang például jóval magasabb hangerőn beszél hozzánk, mint ahogy a zenénk szólal meg.

Háttérben a témához illő dal.
Háttérben a témához illő dal. [+]

Ha sima ANC-s fejhallgatóként kellene értékelni az Urbanista Los Angelest, akkor a 199 eurós ára mellett lennének vele problémáim. De a teljes képhez hozzátartozik az is, hogy napelemek vannak a pántban, amik szinte lemeríthetetlenné teszik az eszközt, egyedüliként a piacon, amíg a JBL elő nem áll pár évvel ezelőttre ígért, majd a vírusjárvány miatt határozatlan ideig elhalasztott saját projektjével. Közvetlen konkurenciát épp ezért nem is lehet a Los Angeles mellé állítani. Ha valakinek csak a dizájn tetszik, de nem érdekli a napelemes móka, akkor a Miami jobb választás olcsóbban. Ha valaki jó ANC-s fejhallgatót szeretne, szánjon rá kicsit többet és ugorjon rá a Sony-ra. Az Urbanista Los Angeles mindenesetre megérdemli tőlem a tetszett plecsnit az egyedi funkció és a dizájn ötvözéséért, ami nem ment teljesen a hangzás rovására sem. A következő generációban azért egy 3,5 milliméteres csatlakozót, egy kicsit több hangerőt és kevesebb basszust el tudnék fogadni.

Urbanista Los Angeles

Virág Dani

A terméket a gyártótól kaptuk tesztelésre, további információk és vásárlási lehetőségek erre találhatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés