2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

UMi Zero - Zorro álarca

A kínaiak üdvöskéje kellemes felhozatallal támad, ám az 5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt és a nyolcmagos processzort az akkumulátor nem bírja annyira.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Már nem csak arról beszélgetünk a mobilos iparág tekintetében, hogy a nagyobb gyártók dominálnak, hanem pont az a helyzet, hogy a kisebb, feltörekvőben lévő cégek kezdik kiénekelni a sajtot az A-brandek szájából. A Xiaomi tökéletesen megmutatta, hogyan kell pár év alatt egy több tízmillió dollár értékű vállalatot felépíteni, ám nem ők az egyetlenek Kínából, akik többre hivatottak. Az UMival már korábban megismerkedhettek olvasóink, hiszen az X3 már megmutatta magát a szerkesztőségünkben, ami ha nem is tudta megteremteni igazán a "na látjátok így kell ezt csinálni" érzést, mégis igencsak jól teljesített.

UMi Zero kézben tartva
[+]

Az UMiról egyébként kevés információ található az interneten, ám az kevésbé meglepő, hogy központjuk helyszínének Shenzent választották. A cég egyébként önmagáról azt nyilatkozza, hogy ők egyáltalán nem átlagos márka akarnak lenni, hanem globálisan ismertté válnának, pont azért, mert olyan termékekkel szállnak versenybe, ami szerintük segít élvezni a mindennapokat. Az igazság inkább odaát van, mindenesetre tavaly már több okostelefont és phabletet is bemutattak, ami kezdi jelezni az eltökéltségüket.

Umi Zero

Előbbi, vagyis a mobilos csoportba tartozik tesztalanyunk, a Zero, mely az UMi első unibody házba csomagolt készüléke, méghozzá elöl-hátul Gorilla Glass üveggel ellátva. Hogy a cég mennyire büszke erre a modellre, azt jól jelzi, hogy már a weboldal about us szekciójában is szó esik a telefonról, ami az UMi legvékonyabb terméke is egyben, az árazása megint jól sikerült, a nyolcmagos processzor süvít, az akkumulátor teljesítménye viszont a vállalat szavaival ellentétben nem fogja meggyőzni majd a tulajdonost.

UMi Zero doboz
[+]

Igencsak lehet szeretni, ha már a tálalás is nyálcsorgató, márpedig a GeekBuying jóvoltából hozzánk érkező Zero dobozában található cuccok elrendezése átlagon felüli ízlésre utal. Ha a fedelet eltávolítjuk, akkor a képen is látható látvány tárul elénk, középen magával a telefonnal, valamint a használati útmutatókkal. A mobil mellé jár egy igazából semmire nem jó, viszont vagány külsejű és Z alakú "tok", balról egy külön kis dobozkában rejtőzik a töltőfej, jobbra ugyanilyen megoldásban csücsül a microUSB kábel, sajnos a headset kimaradt, pedig Távol-Keleten ez filléres mulatság lett volna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Jiayu S2 - színes álomvilág

  A kínai gyártó terméke nyolcmagos processzorral és Full HD felbontású, 5 hüvelykes kijelzővel szeretne hódítani, szép a formaterv, jó az anyaghasználat.

 • Karbonn Titanium X - nincs benne X-faktor

  Az indiai cég csúcsmodellje Full HD felbontású kijelzővel, négymagos MTK processzorral és 13 megapixeles kamerával venné fel a versenyt a konkurensekkel.

 • Philips Xenium W6500 - harcol a jó helyért

  Philips okostelefon ritkán jár nálunk, tesztalanyunk a középkategóriában szeretne sikeres lenni qHD IPS-kijelzőjével, négymagos processzorával, és kiváló színösszeállításával.

 • UMi X3 - umiverzum

  Kínából érkezett, papíron meglepően sokat tud, többféle módon is be lehet szerezni, de messze nem hibátlan. Egy a sok közül, de a paletta felső részéről kiválasztva.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.