Hirdetés

Karbonn Titanium X - nincs benne X-faktor

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Már az A-brandbe tartozó gyártók második negyedéves pénzügyi eredményein is látszik, hogy némi visszaesés következett be a korábbi évek tencendiáihoz képest, melynek egyik oka a kisebb vállalatok dinamikus fejlődése. A Kínából érkező termékeket már-már természetesnek vesszük, ám úgy tűnik, hogy a fejlődő országok is látnak potenciált az okoskészülékek piacára való belépésre. A Karbonn egy indiai cég, mely lényegében 2009 óta létezik. A céljuk egyébként egyértelmű, hazai pályán előrelépni a harmadik helyről, szélesíteni a 2013 év végére 65 okostelefonból és 10 tabletből álló portfóliójukat. A Karbonn jelenleg 40 országban van jelen, amivel az afrikai, kelet-európai, dél-ázsiai kontinens igényeinek kívánnak megfelelni, ráadásul hamarosan az Android One platform köré is elkezdenek telefonokat építeni.

Karbonn Titanium X kézben tartva
[+]

Itthon viszont a legtöbb felhasználó még mindig a szemöldökét ráncolja, ha a Karbonn márkanevet megemlítik neki, pedig az indiai gyártónak járt már egy képviselője nálunk, más kérdés persze, hogy az A19 névre keresztelt masina egyáltalán nem váltotta meg a világot. Tesztalanyunk, a Titanium X viszont a cég csúcsmodelljének tekinthető, ami a hardveres specifikációt tekintve nem is tűnik rossz ajánlatnak, egész korrekt formavilággal rendelkezik, kérdés, hogy sikerült-e megfelelően optimalizálni a rendszert, plusz tudtak-e mellé megfelelő árcédulát rakni ahhoz, hogy sikeresebb legyen a legfőbb konkurenseknél.

Karbonn Titanium X doboz
[+]

Az eMAG-nak köszönhetően hozzánk eljutó készülék doboza sokkal csicsásabb más gyártók megoldásánál, a szürke-fekete színösszeállítású téglatest tetején a termékfotó, a megnevezés, valamint a legfontosabb tulajdonság rövidítése, a FHD felirat szerepel. A papírkarton fedelét leszedve rögtön a nylon zacskóba csomagolt Titanium X-szel találkozunk, a csomag alján pedig számos tartozék hever. A Karbonn újdonsága mellé jár egy normál kialakítású headset, egy microUSB kábel, egy töltőfej, egy használati útmutató, ráadásként pedig egy microUSB - OTG kábelt kapunk ajándékba. A masina fehér és fekete színben került forgalomba, hozzánk a világosabb variáns érkezett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés