Hirdetés

Újra van itthon Motorola okostelefon

Az egyik legrégebbi márka a piacon, nálunk is sokáig roppant népszerű volt, mégis eltűnt a hazai boltokból. Most megint lehet kapni hivatalosan is Motorola okostelefont itthon.

Hirdetés

Itthoni modellek és tervek

A Motorola pillanatnyilag négy készüléket tud hazai forgalmazásban kínálni az érdeklődők számára, bízva abban, hogy az érdeklődés vásárlássá változik. A márkának elég áttekinthető kínálata van, az E széria jelenti a legolcsóbb vonalat, a G sorozat a középkategóriás termékhalmaz, Edge néven pedig a csúcsmodelleket találjuk. Van átjárás, az általunk is megelégedéssel tesztelt G100 például tudásban már karcolgatja a csúcsgépek szintjét és ki is lóg a G szériás modellek közül, ugyanakkor viszont egyelőre itthon nem elérhető.

Motorola Edge 20
Motorola Edge 20

A Motorola hivatalos hazai forgalmazója fokozatos építkezést tervez, egyelőre az olcsóbb modellekkel jelentek meg a kártyafüggetlen piacon, de dolgoznak azon, hogy bővítsék az elérhető típusok számát. Hivatalos hazai jelenléthez természetesen hivatalos garancia és szervizháttér is tartozik, amelyet a Telemax biztosít a vásárlók számára. A szolgáltatói megjelenésre még várni kell, ez mindig egy hosszabb folyamat eredménye, amit befolyásol az is, hogy a márka iránt milyen az érdeklődés a többi csatornában.

E7
E7 [+]

Jelen pillanatban négy modell kapható: az E7, az E7 Power, a G10 és a G30. Ezek közül a G30-at már volt alkalmunk tesztelni, amely egy Tetszett plecsnivel távozott tőlünk kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálata és ehhez mérten megfelelő árazása miatt, de hamarosan a többi termék is érkezik hozzánk alaposabb megtekintésre. A belépő szintet az E7 képviseli, amely 40 ezer forintért vihető haza, ezért az összegért cserébe 6,5 hüvelykes HD kijelzőt, 2 GB RAM-ot és Helio G25-ös chipsetet kínál a telefon egy 48 megapixeles főkamerával, vízlepergető burkolattal és 4000 mAh-s akkumulátorral.

E7 Power
E7 Power [+]

Az E7 Power nevéből fakadóan az üzemidőre megy rá inkább, ezért 0,3 mm-rel vastagabb, viszont 5000 mAh-s telepet kínál, ugyanakkor azonban a kamera itt csak 13 megapixeles felbontást nyújt. 3,5 mm-es jack dugasz, Type-C interfész és FM-rádió mindkét modellben megtalálható, az E7 Power azonban itthon 4 GB RAM-ot kapva került piacra 43 ezer forint körüli áron, tehát nincs jelentős árkülönbség, a nagyobb akku és a RAM kapcsán, ugyanakkor viszont kamerában valamelyest gyengébb.

G10
G10 [+]

A G-sorozat legolcsóbb tagja a G10, ennek 53 ezer forintos ára még mindig nem túlzó. Ebben már Qualcomm Snapdragon 460-as chipset dolgozik 4 GB RAM mellett, a főkamera 48 megapixeles felbontást kínál egy 8 megapixeles, ultraszéles modul mellett, az akkumulátor itt is 5000 mAh-s, a kijelző azonban továbbra is csak HD felbontású 6,5 inchen elterülve. A tesztelt G30-ban erősebb chipset és papíron jobb kamera található, plusz ebben már nem csak 10 wattos a töltési sebesség maximuma, hanem ennek duplájával is tölthető a telefon. Ezért az extra tudásért további 10 ezer forintot kell letenni az asztalra.


G30 [+]

Az itthon is elérhető négy modellre általánosságban igaz, hogy ha nem is a piac kiemelkedő ajánlatai, de nem szálltak el az árazással a hivatalos forgalmazás kapcsán sem. Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenlegi Motorola mobilok jól összerakott, megbízható szerkezetek, amelyek különlegesen extrákat ugyan nem nyújtanak, de ebben az ársávban ez nem is gyakori. A hazai forgalmazó számos akcióval készül az év hátralevő részében, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy tovább bővül a nálunk is elérhető modellek száma, de nyilván inkább a megfizethető szegmensben versenyző készülékekre fókuszálnak egyelőre, hogy aztán ezek kijárják az utat a komolyabb telefonok számára is. Úgy tudjuk, hogy már dolgoznak azon is, hogy az Edge modellek is eljussanak hozzánk, ezek már magasabb ársávban mozognak, de általában jó ajánlatnak számítanak, tehát bízunk benne, hogy ezek az erőfeszítések sikerrel járnak.

És ki tudja, talán előbb-utóbb a hajított kijelzős V-szériából is eljut egy-két darab hivatalosan is hozzánk.

Bog

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Motorola Moto G100 - párszázas ajánlat

    A Motorola legkomolyabb ajánlata erős felső középkategóriás kvalitásokat kínál átgondolt szoftverrel és ésszerű kompromisszumokkal.

  • Motorola Moto G30 - helló újra

    A Motorola a középmezőnyben próbál erős alternatívát kínálni, ami tulajdonképpen sikerült is. Vannak kompromisszumok, de semmi vállalhatatlan.

Hirdetés