Hirdetés

Tronsmart Bang Max - parti nagy hangszóró

Vízparton is használható a Tronsmart legújabb bulihoz szánt hangdoboza.

Kapcsolat, kodektámogatás, app

Négy hangbeviteli módot támogat az eszköz: 3,5 mm-es analóg csatlakozó, USB-olvasó, SD-kártya olvasó, Bluetooth. Mivel a Bluetooth 5.3-as szabványt használja, így adott az LE-kapcsolati lehetőség, viszont a támogatott audiokodekek száma elenyésző, Android rendszerrel alapértelmezetten az SBC-t használja a hangszóró, Apple termékekkel pedig az AAC-t. Aki aptX-et, LDAC-t, egyebet keres, az nézzen más irányba, mert a Bang Maxban nem fogja megtalálni ezeket.


[+]

A hangszóró automatikusan nem vált a beviteli módok között, ezt manuálisan kell megtenni tapasztalatunk szerint. Az alkalmazásban van egy menüpont, ahol ezt megtehetjük. Ha van csatlakoztatott AUX vagy SD-kártya, akkor kékes színűre vált az ikon, rányomva vált a hangszóró, ezt pedig hangjelzéssel is megerősíti. Viszont tapasztalataink szerint ha telefonról szólt a zene Bluetooth-on, majd rádugunk egy másik, kábeles forrást és onnan elindítunk valamit, nem vált automatikusan az új forrásra, továbbra is vezeték nélkül várja az eszköz a jeleket.

Hirdetés

(forrás: Mobilaréna) [+]

A Tronsmart alkalmazás felépítése egyszerű. A főoldalon látjuk az appal kompatibilis termékeket, itt rányomunk sajátunkra, majd beugrik egy ablak, ahol az aktuális töltöttséget és hangerőt láthatjuk, valamint három lejátszásvezérlő gombot. A jobb sarokban beállítások, ahol automata kikapcsolást állíthatunk be (15 perces etapokból választhatunk vagy magunk határozhatunk meg egy adott intervallumot), frissíthetjük a firmware-t, amiből a teszt alatt a 0.2.0-s verzió volt a legfrissebb, megtaláljuk digitálisan a kézikönyvet, illetve lecsatlakozhatunk a hangszóróról. Ezt egyébként a Bluetooth-gomb hosszú nyomása is megteszi.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Az alkalmazás második oldala a hangszínszabályzó. Itt hat opció van, közülük öt előre beállított, ezekhez manuálisan nem nyúlhatunk hozzá. Az alap mellett van a SoundPulse nevű mód, ez a Tronsmart által kifejlesztett saját digitális jelfeldolgozó technológia, mely a durva zajok tompítását és a sztereó hangtér javítását ígéri. Van még basszuskiemelés, klasszikus zenéhez és rockhoz való, illetve egy egyéni beállítási lehetőség öt sávval.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Az alkalmazás utolsó oldalán találjuk a már kitárgyalt bemeneti opciók és LED-fények beállításait. Mellette kapcsolható a hangutasításos visszajelzés, és ha van bemeneti eszköz, ahhoz itt is állítható basszus, magas és visszhang. Az alkalmazás felépítése egyszerű, kezelése is könnyű, eltérés pedig nincsen az iOS és az Android verziók között.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés