0,25 másodperc alatt fókuszál az Xperia M5

Hirdetés

A Sony ma két új készüléket mutatott be, az Xperia C5 Ultra mellett ugyanis lehullott a lepel a vállalat által csak "szuper középkategóriás" mobilnak nevezett Xperia M5-ről is. A japánok újdonsága igen kellemes felhozatallal támad, hiszen az előlapon egy karcálló üvegborítással védett, 5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású IPS panel (441 ppi) terül el, ami jelentős fejlődés az Xperia M4 Aquához képest. A telefon szíve a MediaTek Helio X10 családba tartozó MT6795 chipset, ami többek között egy 2 GHz-es, nyolcmagos processzort is magában foglal.


[+]

Az alkalmazások futtatását 3 GB-nyi rendszermemória segíti, a háttértár mérete 16 GB, amit microSD kártyával lehet még bővíteni (200 GB-ig). Az Xperia M5 vonzereje lehet még a 2600 mAh kapacitású akkumulátor, az Android 5.0 operációs rendszer (Xperia UI felülettel), az egy és két SIM-es verzió, valamint a 4G/LTE támogatás, ám ezzel még mindig nem ért véget a vetélytársakhoz képest extra képességek sora.


[+]

A készülék ugyanis 21,5 megapixeles, f/2.2 rekeszértékű fényképezőképet kapott, ami maximum ISO 3200 érzékenységre képes. A hibrid autofókusznak hála akár 0,25 másodperc fókuszál a kamera, ezen kívül adott a 4K felbontású videók rögzítése (30 képkocka/másodperc sebességgel). Az előlapi szenzorral sem kispályázott a Sony, hiszen a szelfi rajongók akár 13 megapixeles fotókat is lőhetnek, plusz 1080p-s videókat (30 fps) vehetnek fel. Adatkommunikációs szempontból nincs hiányosság: Cat.4-es 4G/LTE, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 802.11a/b/g/n-es WiFi, NFC, GPS (GLONASS), nanoSIM foglalat, FM-rádió képezi a repertoár részét.

Elődjéhez hasonlóan az Xperia M5 is IP65/68 védettséggel rendelkezik, vagyis teljesen porálló, másfél méteres vízben pedig fél órán keresztül képes belső károsodás nélkül lubickolni. A microSD csatlakozót nem fedték le, helyette szigetelést alkalmaztak, ami meggyőző, hiszen így nem kell félni attól, hogy az interfészt takaró ajtó egyszer csak eltörik vagy elveszik. A fekete, fehér és arany színben piacra kerülő, 145 x 73 x 7,6 milliméteres dimenziókkal és 142,5 grammos tömeggel rendelkező mobil hivatalos árazása egyelőre nem ismert, a pletykák szerint a végösszeg valahol 360 euró körül alakul majd, ami előzetes költségek nélkül átszámolva 110 ezer forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés