Szeptember 2-án tartja IFA-s sajtótájékoztatóját a Sony

A mai napon mutatta be első két „ötödik generációs” Xperia készülékét a Sony (már ha az Xperia Z-től kezdődő számozást vesszük alapul), és a C5 Ultra jócskán felülírta az eddig megszokott xperiás formavilágot. Az a készülék ugyanis enyhén ívelt hátlapot, aszimmetrikus előlapi képernyőkávákat és ultravékony oldalsó kijelzőkeretet kapott. Azt egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni, hogy ez bármilyen mértékben is előrevetítené a következő Xperia csúcskészülékek küllemét, mindenesetre nem elképzelhetetlen, hogy a sokat emlegetett, ám hivatalosan egyelőre meg nem nevezett Xperia Z5 hasonlítani fog fiatal hathüvelykes fivérére.

Talán az Xperia Z5 is bemutatkozik szeptember 2-án, a Sony berlini sajtóeseményén
Talán az Xperia Z5 is bemutatkozik szeptember 2-án, a Sony berlini sajtóeseményén

A szakmán belül többen is tudni vélik, hogy az Xperia Z4 (vagy másutt Z3+) folytatása már ősszel, az IFA-kiállításon bemutatkozik, a Sony olasz részlegének Twitter-csatornája most mindenesetre csak annyit közölt, hogy szokásos berlini sajtóeseményükre szeptember 2-án kerül sor, méghozzá a kiállítás helyszínének 20-as csarnokában. A mellékelt fotó alapján a Sony teljes termékpalettája képviselni fogja magát a mobiloktól kezdve a szórakoztatóelektronikai kiegészítőkön át az okoskütyükig és fényképezőgépekig, úgyhogy biztos tartogat az esemény jó néhány meglepetést. Maga az IFA szeptember 4-én nyitja meg a kapuit a közönség előtt, ám addig számos gyártó letudja nagyszabású bemutatóját a média képviselői előtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia Z4 Tablet - a maximalista

    A japánok ultravékony táblagépe minden földi jóval meg lett áldva az IP68-as védelemtől kezdve a QHD-s kijelzőn át Bluetooth billentyűzetig, az árazás viszont nagyon erős lett.

  • Sony Xperia M4 Aqua - szűkre szabott búvárruha

    Az új felső-középkategóriás Xperia a Z3 méreteivel, nyolcmagos rendszerchippel és IP68-as védelemmel kecsegtet, a belső tárhely viszont igencsak kevés.

Hirdetés