Sony WH-1000XM3 - lenyűgöz újra

Az egészen megjegyezhetetlen és fantáziátlan nevű japán fejhallgató valójában rendkívül izgalmas termék, amivel valamiért mindig még egy számot akartunk meghallgatni.

Hangminőség, akkumulátor, végszó

Zenei téren számomra egyértelműen a részletesség volt a legdöbbenetesebb, illetve az, hogy mennyire tökéletesen mindenes a karaktere. Az előző generáció remek zenei produkciót nyújtott a modern zenékhez energikus, meleg, kissé túlszínezett hangképet keresőknek, és bár az XM3 sem egy jellegtelen, visszahúzódó jellem, pont annyival szoftisztikáltabban adja elő magát, hogy akár a komolyzene világába átlépve se okozzon csalódást. Az énekhangok fókuszáltan, direktben hozzánk szólnak, mellette pedig semennyire nem vesznek el még a legapróbb hangszerek sem, térérzetben is tud olyat nyújtani a kütyü, amihez a legtöbb konkurens legfeljebb csak próbál közel kerülni.


[+]

Amennyiben lehetőségünk van rá, mindenképpen használjuk ki az LDAC-ot, és annak is a minőségre optimalizált (akár 96 kHz mintavételezés és 990 kb/s sűrűség) változatát, rendkívüli módon lehet érezni, hogy mennyivel részletesebb lesz tőle a zene. Egyébként aptX, aptX HD, AAC és SBC kodekekkel is működik, sőt, még a 3,5 milliméteres jack kábelt is bevethetjük szükség szerint, de nekem szerencsére egyáltalán nem jutott eszembe, hogy hangminőségi oldalról nézve vissza kéne térnem a kábelre ennél a kütyünél.

Az elméleti 30, gyakorlati körülbelül 25 órás, zajszűréssel együtt értendő zenei üzemidő nyilván több, mint amit egyhuzamban szeretné hallgatni bárki, és mivel a gyorstöltési opció az első 50%-on tényleg remekül működik, egy pillanatra sem éreztük, hogy nagyobb telep kéne bele. Hiába tehetünk bele többórányi akksiidőt nagyjából negyed óra alatt, a teljes feltöltéshez továbbra is ki kell várni a 2,5 órát. Zajszűrés nélkül egyébként még jobban bírja, így már a valóságban is 30 fölé megy valamennyivel. Az optimális körülmények közt ígért 10 méteres hatótávot sem csak ígéri, teljesíti is.


[+]

A fekete és ezüst színekben megvásárolható WH-1000XM3 egyáltalán nem okozott csalódást, sőt, ki merem jelenteni, hogy nem csak egy újabb karakterváltozáson esett át a hangja, abszolútértékben is minőségibben szólal meg. Maximális zajszűrésben nem érzem többnek elődjénél, viszont az algoritmus érezhetően fejlődött mögötte, így jobban meg tudja válogatni, mi az, aminek minden esetben el kell jutni a fülünkhöz, és mi az, amit minél inkább szeretnénk kizárni. 130 000 forintért egyáltalán nem irreális vétel, ugyanakkor látni kell, hogy míg az elődjét közel féláron meg lehet venni újonnan, addig az egy igen komoly belső konkurenciát jelent neki. A Bose hasonló áron kínált QuietComfort 35 II-jénél nekem felépítésben és hangminőségben is jobban tetszik, de ez az a liga, ahol zenei téren már a nüanszok és az egyéni preferenciák versenyeznek, sokkal inkább az egyéni kényelem és a személyes szimpátia, ami dönteni fog. Az biztos, hogy a Sony újdonsága egyáltalán nem mellényúlás

szentkuti11

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony WH-1000XM2 - le akar nyűgözni

    Megannyi téren fejlődött valamelyest az elődhöz képest, mindeközben a kezdeti, erősen hatszámjegyű ár redukálódik. Aki hasonló kütyüket nézeget, ezt mindenképp vizsgálja meg!

  • Sony MDR-1000X - zene be, világ ki

    Egy felső-középkategóriás okostelefont lehet venni az árából, cserébe kiváló anyagokból van, remekül szól és mindent tud, amit ma egy Bluetooth-szal, vezeték nélkül kommunikáló fejhallgatótól el lehet várni.

Hirdetés