Sony WH-1000XM3 - lenyűgöz újra

Az egészen megjegyezhetetlen és fantáziátlan nevű japán fejhallgató valójában rendkívül izgalmas termék, amivel valamiért mindig még egy számot akartunk meghallgatni.

Kényelem, használat

Ha az ember 100 000 forint fölötti összeget ad ki egy fejhallgatóért, nyilvánvalóan nagyon fontos lesz a zenei minőség, de őszintén mit sem ér az egész, ha valami kostrukciós baki miatt rossz használni az eszközt, esetleg kényelmetlen. Szerencsére ez esetben erről szó sincs, minden az elvárásoknak megfelelően történt. Először is kényelmes. Egy circumaural, azaz fül köré ülő, méretes over-ear esetén ez nem könnyű kijelentés, receptje lényegében egy van: a lehetőségek szerint könnyű (ilyen üzemidő mellett a 255 gramm is annak számít már), rugalmasan forduló és állítható fültányérokkal szerelt kütyüt kell gyártani, kényelmes fülpárnákkal. Erről a kütyüről mindhárom elmondható, akárki felpróbálta, nem dobta vissza azzal, hogy kényelmetlen, én pedig sorozatosan több órán keresztül hallgattam, nem fáradtam le benne.


[+]

A kezelését remekül eltalálták, két éve még érezhetően gyermekcipőben jártak ezzel az érintésvezérelt technikával, mostanra azonban megugrották a megugorni valót: mindenféle tutorial nélkül értelemszerű és hibátlan a kezelés. A jobb oldalt lévő tányért balra-jobbra simogatva lépkedhetünk a számok közt, fel-le csúsztatással a hangerőt állíthatjuk, hosszú érintéssel ideiglenesen némíthatunk, rövid érintéssel pedig médiát indíthatunk/szüneteltethetünk. Ezek a gesztusok 10-ből 9-szer tökéletesen működtek, nem kellett arra figyelni, hogy pont mértanilag középen legyen az ujjam a gesztus elindításakor, nem kellett grammolgatni az erőkkel sem, ezt így bármelyik felhasználó örömmel fogja kezelni, ami dicséretes.


[+]

Külön gombja a bekapcsolásnak, illetve az NC/Ambient módoknak van, ez utóbbival állíthatjuk be, hogy beengedni vagy éppen kizárni szeretnénk a külső zajokat. Az aktív zajszűrést már az elődben is csak dicsérni tudtam, most viszont a QN1 HD névre hallgató zajszűrő processzort vetette be a Sony, ami lényegében egy okosabb szűrést foganatosít: a legerősebb zajszűrés mellett is beengedte például a környékbeli mentőautó szirénázását, viszont az irodai csevegést (ami általában ezeket a rendszereket sarokba szorítja) sokkal jobban kezeli, és egy halk háttérzenével szinte bármilyen open office-ban csinálhatunk nyugodt környezetet a füleinknek. Szintén újdonság a légköri nyomáshoz igazodó zajszűrés, a repülőutak egyébként is az aktív zajszűrős fejhallgatók egyik legjobb felhasználási alkalmai, de ezt most sajnos nem volt módunkban kipróbálni.


[+]

A Sony Headphones Connect (Android / iOS) alkalmazás továbbra is remek felületet biztosít az olyan extra funkciók kezeléséhez, amiket nem is kellett volna a fejhallgatóra nyomorgatni, itt tudjuk a saját szemüveg- és hajviseletünkhöz, továbbá a környezethez beállítani a hangzást, de ellenőrizhetjük a csatlakozó kodeket, és ha lejjebb adunk az igényekből (egészen SBC-ig), akkor olyan filtereket állíthatunk be, mint a koncerttermi vagy arénás hangzás, illetve a zenei különféle zenei stílusokhoz igazodó hangszínszabályzás.


[+]

A DSEE HX névre hallgató funkció a gyengébb minőségű zenék felskálázására hivatott, de érdemi változást semmilyen irányba nem tapasztaltunk vele, ez talán mindenkinek jobb is így, gyenge talajra várat nem egy filter fog építeni. A zajszűrés mértéke egyébként kézzel is állítható, illetve azt is megadhatjuk, hogy mennyi, aktív csatlakozás nélküli percet töltsön bekapcsolva a kütyü, mielőtt automatikusan pihenőre vonul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony WH-1000XM2 - le akar nyűgözni

    Megannyi téren fejlődött valamelyest az elődhöz képest, mindeközben a kezdeti, erősen hatszámjegyű ár redukálódik. Aki hasonló kütyüket nézeget, ezt mindenképp vizsgálja meg!

  • Sony MDR-1000X - zene be, világ ki

    Egy felső-középkategóriás okostelefont lehet venni az árából, cserébe kiváló anyagokból van, remekül szól és mindent tud, amit ma egy Bluetooth-szal, vezeték nélkül kommunikáló fejhallgatótól el lehet várni.

Hirdetés