Dizájnt vált a japánok zajszűrős bajnoka

Hitelesnek tűnő képeken a Sony WH-1000XM5 fejhallgató.

2016-ban kezdődött a Sony legjobb ANC-s vezeték nélküli fejhallgatójának a sztorija az MDR-1000X-szel. Rá egy évre megjelent névváltoztatással a folytatás, a WH-1000XM2, aztán még egy év elteltével 2018-ban a harmadik generáció, a WH-1000XM3, majd 2020-ban jött a WH-1000XM4, ami a mai napig a csúcsnak számít a Sony Bluetooth-os ANC-s fejhallgatói között. A folytatás még idén érkezhet, egy német portál, a Technik News képeket is közölt a WH-1000XM5-ről.

Hirdetés

Sony WH-1000XM5 krém és fekete színben.Sony WH-1000XM5 krém és fekete színben. Sony WH-1000XM5 krém és fekete színben. (forrás: TechnikNews) [+]

A képek egyértelművé teszik, hogy a japán mérnökök által hat éve folyamatosan csiszolt, de drasztikusan meg nem változtatott dizájn mostanra lett idejétmúlt, s új köntösbe költözik a fejhallgató. A Bose 700-at vagy a Huawei Freebuds Studiót idéző új formavilág minimalista, továbbra is a műanyag és a bőr dominál, az viszont fájó pont, hogy a képek alapján az új generációt már nem lehet majd olyan kicsire összehajtani, mint az előző generációkat. A fülpárnák viszonylag nagyok, a képek alapján maradt rajtuk a három mikrofon és a 3,5 milliméteres csatlakozó is. A programozható gomb azonban eltűnt, helyette egy NC/AMB feliratú fizikai gombot látni, amivel a zajszűrés és a transzparens mód között lehet majd váltani.

A fülpárna és a gombok.A fülpárna és a gombok. A fülpárna és a gombok. (forrás: TechnikNews) [+]

A német lap iparági forrásokra hivatkozva azt írja, Bluetooth 5.2-t használ majd a fejhallgató, töltésre pedig marad az USB-C. A beépített akkumulátorok mérete egyelőre nem ismert, a pletyka szerint 3,5 órányi töltés kell majd nekik a 100%-hoz, ezzel pedig 40 órán keresztül lesznek képesek bekapcsolt ANC-vel zenét lejátszani. A kodektámogatás egyelőre nem ismert, vélhetően az AAC, SBC és LDAC lesz az alapértelmezett, de talán érkezik az aptX Adaptive támogatás is, bár az előd sem az aptX-et, sem az aptX HD-t nem tudta, a Sony pedig jellemzően saját LDAC technológiáját részesíti előnyben.

A Füles idén nem lesz összehajtható, változik a pánt mechanikája is.A Füles idén nem lesz összehajtható, változik a pánt mechanikája is.A Füles idén nem lesz összehajtható, változik a pánt mechanikája is.A Füles idén nem lesz összehajtható, változik a pánt mechanikája is. Idén nem lesz összehajtható, változik a pánt mechanikája is. (forrás: TechnikNews) [+]

Feketében és krémszínűben lesz elérhető a WH-1000XM5, de hogy mikor, az egyelőre ismeretlen. A fejhallgató már feltűnt az FCC dokumentációjában is, így vélhetően egy tavaszi vagy egy nyári bemutatót tervez a Sony.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • A Sony bemutatta a WH-1000XM5 fejhallgatót

    Újratervezett külsővel, jobb hangminőséggel és zajszűréssel érkezett meg a japánok díjnyertes 1000X-sorozatának legújabb darabja.

  • Sony WH-1000XM5 - hallgasd a csend dalát!

    A japánok megint csináltak egy fejhallgatót, amit fájó szívvel vesz le az ember. A baj csak az, hogy már az előd is ilyen volt, szóval ha vásárolnánk, előtte érdemes pontokba szedni, mi kell nekünk biztosan, mert nem feltétlen jön majd be minden újítás a friss modellben.

Előzmények

  • Sony WH-1000XM3 - lenyűgöz újra

    Az egészen megjegyezhetetlen és fantáziátlan nevű japán fejhallgató valójában rendkívül izgalmas termék, amivel valamiért mindig még egy számot akartunk meghallgatni.

  • Sony WH-1000XM2 - le akar nyűgözni

    Megannyi téren fejlődött valamelyest az elődhöz képest, mindeközben a kezdeti, erősen hatszámjegyű ár redukálódik. Aki hasonló kütyüket nézeget, ezt mindenképp vizsgálja meg!

  • Sony MDR-1000X - zene be, világ ki

    Egy felső-középkategóriás okostelefont lehet venni az árából, cserébe kiváló anyagokból van, remekül szól és mindent tud, amit ma egy Bluetooth-szal, vezeték nélkül kommunikáló fejhallgatótól el lehet várni.

Hirdetés