XO-B24 fejhallgató teszt

Már a doboz is elárulja, hogy az XO-B24 nem a hifisták álma, hiszen sehol nem tüntetik fel, hogy milyen tökéletes hangminőségre képes a fejhallgató, és ez egy kínai gyártónál nagyon nagy szó. Helyette olyan érvekkel próbálják meggyőzni a vásárlót, mint az akár 14 órás zenelejátszási idő, illetve a könnyű hordozhatóságot lehetővé tevő, elforgatható kialakítás. Egyébként érdekes módon a hátulján már 6-8 órát írnak zenére és 7-9 órát beszélgetésre, ezek az adatok már majdnem fedik is a valóságot.


[+]

A csomagolásban ne is keressünk különleges tartozékokat, még AUX-kábelt sem mellékeltek hozzá, noha a csatlakozó ott figyel rajta a microUSB mellett. A termék külseje és összeszerelési minőségét tekintve minden, 9000 forintos kategóriában elvárhatót megkapunk, kellemes fogású matt műanyag, a pántnál és a fülpárnáknál némi műbőrrel, széles tartományú állíthatósággal, zavaró recsegés vagy nyikorgás nélkül. Egyetlen gyenge pontnak a három vezérlőgombot lehet nevezni, azok ugyanis rendkívül furcsa nyomásponttal és idegesítő kattogással rontanak bele az összképbe.


[+]

A kényelem megítélése jelentős részben azon múlik, hogy a felhasználó mennyire kedveli a zárt, supraaural, azaz fülre ülő kialakítású fejhallgatókat. Szorítóereje egyáltalán nem vészes, és mivel forgatható, a fejünk és fülkagylónk formájához is jól igazodik a kütyü. Párnái nagyon puhák és kényelmesek, órákon át is rajtunk lehet, nem lesz különösebben zavaró. Nincsen érintéses vezérlés vagy csatlakoztatási mód, ez még a hagyományos, hosszú nyomásra kereső módba álló eszköz, de természetesen mindenféle Bluetooth-forrással működik, még ha csak AAC és SBC kodekekkel is.


[+]

A zeneléptetés és a hangerőállítás tökéletesen működik, ha pedig bejövő hívásunk van, azt a fejhallgató saját rövid dallamával jelzi, nem a csengőhangukat halljuk. A bekapcsológomb rövid megnyomásával felvehetjük a hívást, hosszúval elutasíthatjuk. A fejhallgató alapvető értesítései (bekapcsolás, kereső mód, csatlakoztatva, stb.) némi akcentussal, de angolul szólalnak meg, hatótáv szempontjából körülbelül 6-7 méterrel számolhatunk. A beszélgetési hangminőség rendben van, kissé víz alatti a hatás, de a mikrofon érzékenysége akár egy utcai beszélgetéshez is megfelelő, és még üvöltözni sem kell.


[+]

Zenei minőség szempontjából a részlettelenség és a basszusmentesség tűnik a leginkább zavarónak, lapos és semmilyen a produkció, alkalmasint nyilván nem fájdalmas vele meghallgatni egy-egy számot, de ez egy headsetnek tervezett kütyü, aki csak egy fokkal is komolyabban gondolja a vezeték nélküli zenehallgatást, érdemes minimum duplázni azt a keretet, amiből ez az XO megvehető. Néhány éve egyébként bőven tizenezres kategóriákban is tapasztaltunk hasonló hangzásvilágot, panaszra tényleg csak abszolútértékben van ok, kategóriájához mérten nincs. 9000 forintért érdemes lehet vele tenni egy próbát, hiszen minden más szempontból megbízhatóan és jól működött, könnyű kialakításához képest pedig tényleg kellemes az üzemideje.

szentkuti11

Bluetooth fejhallgató az ALZA.hu-n

A tesztterméket a Cellect biztosította, köszönjük!

Azóta történt

 • AirPods Studio néven érkezhet az Apple fejhallgatója

  Saját márkanevével ellátott, egyedi megoldásokkal felvértezett fejhallgatót készít az Apple, a 9to5Mac már az eszköz nevéről is beszélt.

 • OneOdio A70 - wireless vagy DJ?

  Vezeték nélküli fülhallgatóból rengeteg jár nálunk, a fejhallgatókból azonban nincs ekkora választék, főleg nem ebben az árkategóriában. De vajon lehet ennyiért legalább egy közepes minőséget kapni?

Előzmények

 • Sony WH-1000XM3 - lenyűgöz újra

  Az egészen megjegyezhetetlen és fantáziátlan nevű japán fejhallgató valójában rendkívül izgalmas termék, amivel valamiért mindig még egy számot akartunk meghallgatni.

 • Sony WH-1000XM2 - le akar nyűgözni

  Megannyi téren fejlődött valamelyest az elődhöz képest, mindeközben a kezdeti, erősen hatszámjegyű ár redukálódik. Aki hasonló kütyüket nézeget, ezt mindenképp vizsgálja meg!

 • Tronsmart Encore S6 teszt

  Vezeték nélküli fejhallgató, tizenezres árkategóriájának egyik, szinte soha nem látott extrájával, az aktív zajszűréssel. Utazóknak tökéletes alternatíva, vagy van valami nagy buktató?

Hirdetés