Sony LinkBuds S - a kényelem ára

Átrendezte TWS kínálatát a Sony, a csúcskategória alá betolt még egy hallójáratba illeszkedő modellt. A LinkBuds S aktív zajszűrést és apró méretet kínál, legnagyobb erénye pedig kényelmében rejlik.

Bevezető, kialakítás, doboz

A múlt hónapban rendet rakott a Sony a vezeték nélküli sztereó fülhallgatói kínálatában, négy választási lehetőségre leszűkítve az érdeklődők előtt. A belépőszint a WF-C500 aktív zajszűrés nélkül 32 990 forintért, ezt követi az egyedi, nyílt kialakítású LinkBuds (WF-L900) ANC nélkül 69 999 forintért, valamint az új LinkBuds S (WF-LS900N), már zárt, a hallójáratba illeszkedő (in-ear) kialakítással és ANC-vel szintén 69 999 forintért. A kínálat tetején pedig ott van tavaly bemutatott és piacra dobott WF-1000XM4, ami a legjobb hangminőséget és legerősebb ANC-t adja 99 999 forintért, amit a japán cég fülhallgatóban kínál.

Így néz ki jelenleg a Sony Magyarország TWS kínálata a csúcsmodelltől (bal szél) a belépőszintig (jobb szél).
Így néz ki jelenleg a Sony Magyarország TWS kínálata a csúcsmodelltől (bal szél) a belépőszintig (jobb szél). (forrás: Sony) [+]

A LinkBuds S neve megtévesztő lehet, itt ugyanis szoftveres megoldással, mikrofonokat használva hallhatjuk a külvilágot, a szilikon harangos kialakítás bezárja a fület. Fizikai kialakításában tehát jobban hasonlít a LinkBuds S a WF-1000XM4-re, ám annál jóval kisebb és könnyebb, amivel a LinkBudsra hajaz. A fülhallgatók darabja 4,8 grammot nyom, ez csak 0,7 grammal több, mint a nyitott, gyűrűs meghajtót használó testvéré. A Sony szerint ez a világ legkisebb aktív zajszűrős fejhallgatója. Ugyanakkor erre sem mondható, hogy nem érzi az ember, ha a fülében van, mivel a LinkBuds S nem szellőzik annyira jól, hogy az enyhítse vagy megszüntesse a hallójáratban keletkező a nyomást, a füldugó érzés tehát itt is megvan. Az viszont pozitív, hogy a fej síkjából nem áll ki a füles, az IPX4-es nedvességtűrőség is jó, és nálam a fülhallgató stabilitása is rendben volt, M-es méretű gumiharanggal kényelmesen maradt meg a fülemben futás közben is.

A LinkBuds S meglehetősen apró, a fülben kényelmesen ülő fülhallgató.A LinkBuds S meglehetősen apró, a fülben kényelmesen ülő fülhallgató. A LinkBuds S meglehetősen apró, a fülben kényelmesen ülő fülhallgató. [+]

A Sony-tól már megszokhatott komposztálható, műanyagmentes csomagolásban egyébként négy méretű harang van: nagyon kicsi (a Sony SS-nek titulálja, ez az XS-es), kicsi (S), közepes (M, ez van alapból a fülhallgatón), valamint nagy (L). A fülhallgató használatához ajánlatos Headphones Connect alkalmazásban itt is adott a menüpont a passzív szigetelés ellenőrzésére, ilyenkor egy pár másodperces hangot játszik le az ember fülében a program, majd ha úgy érzékeli a külső mikrofonnal, hogy nem megfelelően szigetel az eszköz, mert nem elég nagy a harang, tanácsot ad a cserére. A foglalat egyébként standard, így akár a WF-1000XM4 hibrid illesztékeit, vagy más memóriahabos szivacsot is lehet rátenni a kényelem és a jobb zajkioltás érdekében.

A doboz és tartalma.
A doboz és tartalma. [+]

A dobozban jár még egy USB-C - USB-A töltőkábel, illetve a fülhallgatókhoz tartozó 35 grammos hordtok, amiből kimaradt a vezeték nélküli töltés, így kelleni fog a zsinór. A tok és a fülhallgatók színe és anyaga passzol, nálunk az ekrü járt, ami egy matt krémszín, de van matt fehér és fekete is. A 42,8 x 6 x 27,6 milliméteres tok nem csúszkál, fedelét a mágnes jól tartja, a világos színű változat viszont hajlamos könnyedén koszolódni, ami főleg úgy rossz, hogy kis súlya miatt az ember szinte el is felejti, ha zsebre vágta. Ahol a szolid Sony feliratot tartalmazó fedél záródik, található egy állapotjelző RGB LED, ami világítással és villogással jelzi a töltést, a merülést, és a párosító módba való belépést. Az első kézbevételkor automatikusan keresi a kapcsolatot Bluetooth 5.2-n keresztül a fülhallgató, de a tok hátoldalán található gombbal manuálisan is bármikor elérhetjük ezt. A gomb mellett található a csatlakozó, így töltés közben áll a tok.

A tok is apró, akárcsak a fülesek.A tok is apró, akárcsak a fülesek. A tok is apró, akárcsak a fülesek. [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés