Apró zajszűrős fülhallgatóval bővíti kínálatát a Sony

A LinkBuds S könnyű és kicsi, mégis elfért benne az ANC.

4,8 grammos súlyával a Sony LinkBuds S nevű in-ear fülhallgatója lehet az egyik legkönnyebb aktív zajszűrést kínáló eszköz. A fekete, fehér és krém (ekrü) színekben piacra kerülő zárt kialakítású fülhallgató a különleges LinkBuds és a kategóriabajnok WF-1000XM4 közé ékelődik be a japán cég portfóliójába, ötvözve előbbi hangátengedését és utóbbi zajszűrését. A bemutatón azért a cég többször kihangsúlyozta, hogy a WF-1000XM4 minőségét nem éri utol az újdonság, de azért elég jónak ígérik.

Sony LinkBuds S az ekrü színárnyalatban.
Sony LinkBuds S az ekrü színárnyalatban. (forrás: Sony) [+]

A LinkBuds S formája és hordozó tokja is a zajszűrős csúcsmodellt idézi, ám annál kisebb (a tok 42,8 x 60 x 27,6 mm, 35 gramm), így a hangkeltő is kisebb: 5 milliméteres dinamikus meghajtók szólalnak meg, amikre Bluetooth 5.2-n keresztül akár LDAC kódolással is küldhet hangot a felhasználó az AAC, illetve SBC mellett, és a V1-es chipen futó DSEE technológiával a fülhallgató képes felskálázni a tömörített zenét is. A 360 Audio itt is opció, bekapcsolható a térhatású hang az iOS-re és Androidra letölthető támogató alkalmazáson keresztül. A zenét aktív zajszűréssel választhatjuk le a külvilágról, a Sony ezt adaptívként kínálja itt is, vagyis a LinkBuds S érzékeli, ha mozgunk, leülünk, hangos környezetben vagyunk és ahhoz igazítja a kioltás erősségét. Adott a viselő hangjára aktiválódó transzparens mód is, amihez a hangok átengedését a meghajtó mögötti rácsos kialakítás segíti. A gyártó szerint ez zárt fülhallgatóban a legjobb minőségű transzparens mód eddig, de azért nem annyira jó, mint a teljesen nyitott LinkBuds.

A fülhallgató automatikusan érzékeli, hogy ha a fülben van.A fülhallgató automatikusan érzékeli, hogy ha a fülben van. A fülhallgató automatikusan érzékeli, hogy ha a fülben van. (forrás: Sony) [+]

Hanghívásokhoz van AI alapú tanulás, ami a beépített két mikrofon hangjairól leválasztja a háttérzajt és kiemeli a beszélő hangját. Integrálva van a fülhallgatóban az Amazon Alexa és a Google Asszisztens, ezeket az érintőfelületen keresztül előhívhatjuk. Mivel IPX4-es szabvány szerint vízálló a fülhallgató, így edzeni is nyugodtan mehet benne az ember, az viszont érthetetlen, hogy a multipont támogatás miért maradt ki.

A töltőtokból kivéve a fülhallgatók 6 órányi zenelejátszást tesznek lehetővé ANC-vel, 9 órányit zenelejátszás nélkül. Mérete okán a tok két teljes feltöltésnyi energiát képes tárolni csupán, viszont 5 perc a tokban képes egy órányi zenelejátszásra elegendő energiát tölteni a fülhallgatóba. A bölcsőt USB-C kábelen keresztül tölthetjük, ez adott a dobozban, a vezeték nélküli töltés viszont most is kimaradt. A csomagolás itt is követi a Sony környezetbarát politikáját, vagyis a fülhallgatót komposztálható, műanyagmentes dobozban kínálják.

A klasszikusabb fekete szín.
A klasszikusabb fekete szín. (forrás: Sony) [+]

A hazai ajánlott fogyasztói ár 69 990 forint, az értékesítés május végén indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Sony LinkBuds S - a kényelem ára

    Átrendezte TWS kínálatát a Sony, a csúcskategória alá betolt még egy hallójáratba illeszkedő modellt. A LinkBuds S aktív zajszűrést és apró méretet kínál, legnagyobb erénye pedig kényelmében rejlik.

Előzmények

Hirdetés