2018. január 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Samsung i900 - Labor omnia vincit

...avagy a munka mindent legyőz. Kivéve a Windows Mobile rendszer korlátait. Vagy mégsem?

Előszó, tartozékok

Click to read in English!

"Omnia mutantur, nos et mutamus is illis"
"Mindenek változnak, s velük változunk mi is"

Megmondom őszintén, kissé furcsán érzem magam most, mikor e sorokat írom... Immár két hónapja, hogy a Samsung Magyarország jóvoltából megkaptam cikkünk tárgyának, az i900 Omniának egy prototípusát. Két hónap pedig nagyon sok idő egy készülékkel, legalábbis nekem, akinek hetente két-három darab is jut. Részese voltam a fejlesztésnek, ötleteimmel pedig egy kicsit hozzá is tudtam járulni ahhoz, hogy a telefon még jobb legyen. Ennek most vége. A kezemben tartom a készüléket, melyen a gyakorlatilag véglegesnek tekinthető, magyar nyelvű szoftver üldögél... és cikket kell írnom. Valószínűleg pár emberben fel is merül a kérdés: miért én írom? Bennünk is felmerült, de főszerkesztőnkkel úgy döntöttünk, hogy az Omniának jó helye lesz nálam, hiszen volt időm megismerni a masinát, minden pozitívumával és hiányosságával együtt.

Samsung Omnia
[+]

A blogot figyelemmel kísérő olvasóinkban valószínűleg más kérdések is felmerülnek. Például az, hogy miért csak most rukkoltunk elő az átfogó teszttel, amikor a készülék már régóta nálunk van, ráadásul külföldön már hivatalosan is kapható? A válasz egyszerű: megvártuk, hogy a magyar szoftver végleges legyen. Ennek oka, hogy itthon a szolgáltatók kínálatában is fel fog bukkanni az Omnia, azaz honfitársainkhoz jó eséllyel a hivatalos, magyar nyelvű készülékek fognak eljutni, nem pedig a külföldről szürkeimporttal behozott példányok. Ráadásul a már sokat emlegetett blogoknak köszönhetően úgy gondoljuk, hogy olvasóink e teszt megjelenése előtt is elég sok információhoz hozzájuthattak ahhoz, hogy lássák: érdemes megvárni a magyar verzió érkezését. Elöljáróban még annyit jegyeznék meg, hogy a blogok elolvasása után valószínűleg lesz pár dolog, ami jelen cikkünkben vissza fog köszönni.

Samsung Omnia
[+]

A Samsung Magyarország érthető okokból nem küldött nekem mintát a végleges dobozból, így a csomagolás minőségéről nem tudok nyiltkozni. A készülék mellett viszont a következő tartozékok lesznek: hálózati töltő, adatkábel, két részből álló headset, külső stylus. Utóbbi a fent látható képen megcsodálható. Véleményem szerint nem az igazi, én a gépből kihúzható ceruzák híve vagyok, nem tudtam megszokni ezt az ide-oda himbálózó valamit, ami telefonálás közben hol a hátlapot, hol a fejemet kopogtatta, de Koreában ez a divat, sajnos nem tudunk mit tenni ellene.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung F480 - Widget Jones

    Újabb érintőkijelzős modellt dobott piacra a Samsung, a kezelőfelületet jelentősen átalakították.

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rdeté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.