2018. szeptember 22., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Samsung i5700 Spica - magyaros fűszerek

A koreai gyártó második Android rendszerű telefonja nagyobb sikerre számíthat, mint a Galaxy. Leginkább az ára miatt.

Hirdetés

Alapfunkciók

Az 1.5-ös Android rendszerről már sokszor írtunk. Ez dolgozik a HTC Hero felülete alatt is, ez volt a Samsung i7500-ban, nagyjából ez az első Android verzió, amely kereskedelmi forgalomba került, s nem volt vele gond. Miután a Market indulása óta már eltelt némi idő, ezért elég sok widget szedhető le, nálam a némítás és a CPU/memóriaállapot indikátor alap, de számos más aprósággal is feldobhatjuk a kezdőképernyőt. Az mondjuk más kérdés, hogy a widgetek angolul kommunikálnak, de erre tényleg semmiféle befolyása nem volt a gyártónak.

Samsung Spica menü

A telefonkönyv, az email kliens és a naptár a megfelelő beállítások után (Google felhasználói név és jelszó), pillanatok alatt szinkronba kerül a Google fiókunk tartalmával, ez az Android rendszerű gépek egyik nagy fegyvere. Sajnos a Facebook kontakjaimmal viszont nem sikerült összehangolnom a névjegyzéket, pedig szeretem, ha a fotókat automatikusan a nevekhez rendeli a készülék. A telefonkönyvben a görgetés és a keresés sebessége hibátlan, szélvészgyors, könnyen ugrálhatunk a kontaktok között, ha az oldalsó csúszkát húzogatjuk.

Samsung Spica menü

Az üzenetkezeléssel már nem voltam ennyire elégedett, az első és legfontosabb szabály, hogy a prediktív szövegbevitelt azonnal kapcsoljuk ki, ugyanis egyrészt angol szavakkal próbál kedveskedni, másérszt lassítja a gépelést. Álló és fekvő helyzetben is QWERTY gombsort kapunk, nyilván a vízszintesen elterülő virtuális billentyúzet jobban használható. A beállítások között találtam "Samsung billentyűzetet" is, de ezt sehogy sem bírtam elővakarni, mindig az alap, androidos gombsor bukkant fel. Ha türelmesek és kitartóak vagyunk, akkor összeállíthatunk saját szótárat, s onnantól már van értelme az automatikus szókiegészítésnek, de enélkül csak magunkat szivatjuk meg.

Samsung Spica menü

A naptár hozza a szokásos funkcionalitást, folyamatos szinkronban van a Google fiókkal. A 2.0-s Android gépeken már van "corporate calendar" is, de a Spica ezt még értelemszerűen nem tudja. Az egyéb szervezőfunkciókhoz kapcsolódó alkalmazások közül gyárilag nincs túl sok a gépen (számológép és frankó ébresztő azért akad), akinek ilyesmire van szüksége, ugorjon fel a Marketre, mindent fog találni. A tesztpéldányon rajta volt gyárilag az Astro névre hallgató fájlkezelő, amely nagyon hasznos, de ha esetleg a végleges termékből hiányozna, akkor is csak pár kattintás a letöltése.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.