Samsung Galaxy Tab S 8.4 - színt visz az életedbe

Bevezető, tartozékok

Az androidos táblagépek piaci részesedése ma már magasabb bármelyik rivális platforménál, márkára lebontva az Apple dominanciája mégis megingathatatlan. Noha tabletes eladási mutatókban a Samsung sem áll rosszul, és kikerült a koreai óriás műhelyéből már jó pár érdekesebb darab, így a QHD megjelenítős Nexus 10, a TabPRO 8.4, vagy a nagyképernyős NotePRO 12.2, olyan összetéveszthetetlen és tömegek által áhított tablet még nem érkezett Koreából, mint az iPad Air vagy iPad Mini. A Galaxy Tab S sorozat ezen kíván változtatni.

Samsung Galaxy Tab S 8.4
[+]

Mik a tabletes igények és a kategóriában hogyan lehet újat mutatni – a két kérdésre a Samsungnál jó ideje keresik a választ. A kis méret és nagy tudás filozófiájával eddig sem volt gond, ahogyan a több ablakos mód és hasonló extrák is adottak voltak, a Galaxy Tab eladások mégsem tudták a Galaxy S mobilok népszerűségét megközelíteni. Ennek okait vizsgálva a Samsung arra juthatott, hogy a legfőbb különbséget a két termékkategória között a kijelzők jelentik. Egy Galaxy S vagy Note telefon ugyanis kitűnik az üzletek polcain magas kontrasztarányú és telítettségű kijelzőjével, ellenben a Magazine UI vagy a digitális ceruza egy IPS kijelzőn sokkal kevésbé maradandó élmény az átlagfelhasználó számára. Ezt felismerve gyakorlatilag egyenes út (és komoly gyártósoros fejlesztés) vezetett a tabletes S-sorozat elindításához, Super AMOLED megjelenítővel.

Samsung Galaxy Tab S 8.4
[+]

Hogy mennyit számít az első találkozás még az olyan rutinos szakiknál is, mint mi, bizonyítja, hogy alig ocsúdtunk fel a szerkesztőségünkbe érkezett Tab S 8.4 és 10.5 súlya által okozott sokkból, elindítva a kifejezetten promós célokkal a kezdőoldalra helyezett 2K-s videót, egy ideig keresgélni kellett az állunkat. Tudtuk, hogy a kép éles lesz, számítottunk az extra telítettségre, mégis Bone-tól Bogig mindenki lehidalt az AMOLED-es képtől. A maradandó élmény tehát adott, amivel a Samsung új csúcstáblái az üzletek polcain kitűnhetnek, és tényleg látni kell ezeket a megjelenítőket, hogy higgyük az interneten olvasott véleményeknek. Minket azonban az érdekelt, hogy a pozitív élmény a napi használat során is megmarad-e, avagy az AMOLED által nyújtott megoldás nem több puszta marketingfogásnál.

Samsung Galaxy Tab S 8.4
[+]

Bár hozzánk a kecses készülékek papírborítékban érkeztek, (el sem hittük, hogy drága tabletek lapulnak bennük), természetesen a készülékdobozról is be tudunk számolni. A Tab S 8.4 – lévén a kisebbik táblagép képezi jelen tesztünk tárgyát – barna, famintázatú papírdobozban vásárolható meg, amely pont akkora, hogy a fogyókúrán átesett eszköz éppen beleférjen. A papírtálca alatti szekcióra is a diétás kivitel jellemző, ugyanis némi újrahasznosított anyagból készült leírás, egy 2 amperes töltőfej és egy USB - microUSB kábel mellett konkrétan semmi más nem jár a csomaghoz, így az első fejezetnek is vége.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés