Megjelentek az első Galaxy Alpha benchmark eredmények

Alighogy a Samsung bemutatta legújabb okostelefonját, a Galaxy Alphát, a dél-koreaiak büszkeségét már alá is vetették az AnTuTu szintetikus teljesítménymérő tesztjeinek. Az Exynos 5 Octa 5430 lapkakészlet elég jól teljesített, ami jó előjel lehet a szeptemberben leleplezésre kerülő Note 4 számára is, hiszen a hírek szerint a phabletben is ugyanez az SoC teljesít majd szolgálatot.

Samsung Galaxy Alpha AnTuTu benchmark Samsung Galaxy Alpha AnTuTu benchmark

A táblázatban egyébként már a Galaxy S5 LTE-A európai variánsa is szerepel, ami természetesen az élen zárt, hiszen az abban szolgáló Snapdragon 805 SoC-nek nem okoz túl nagy nehézséget az 5,1 hüvelykes Full HD panelt meghajtania.

Samsung Galaxy Alpha AnTuTu benchmark

Visszatérve az Alphára, a négy 1,8 GHz-es Cortex-A15 mag és a négy 1,3 GHz-es Cortex-A7 mag együttesen 33-38 ezer közötti pontot gurított AnTuTuban, ami egész jó teljesítménynek számít. A hatmagos Mali-628T grafikus gyorsító szintén pozitív csalódást okozott, a 32 bites, kétcsatornás, 2 GB-nyi LPDDR3e RAM pedig megint csak értékelhető eredményekkel kecsegtetett. A Samsung büszkesége tehát hardveresen nem okoz csalódást, bár tény, hogy a 720p-s kijelző láttán ez a chipset sem izzad meg túlságosan.

Előzmények

Hirdetés