Samsung Galaxy Tab Active3 - terepre termett

Igazi terep-munkatárs a Samsung mindenféle szabványoknak megfelelő, ellenálló táblagépe, amihez még S-Pen is jár, de meg is kérik az árát.

Adatátvitel, akkumulátor

Ami nagyon jó, hogy nem csak 4G, WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth (5.0) és GPS (GALILEO, BeiDou, GLONASS), hanem NFC is van a készülékben, a Samsung azért döntött így, mert céges környezetben sokszor használják beléptetésre is ezt a technológiát. A böngésző ezúttal alapból a Chrome, a Samsung Browser csak opcionálisan letölthető, tényleg úgy fest, hogy a koreai cég a minimálisra szorítkozott az alkalmazáskínálat kapcsán.

[+]

A hátlap alatti, kiszedhető akkumulátor 5050 mAh-s, ami nem túl sok, már telefonban is vannak simán ekkora telepek, azokat viszont nem lehet cserélni. A 15 wattos töltési sebesség sem óriási eredmény, vezeték nélküli opció pedig nincs. A hardver viszont relatív takarékos, de a 11-12 órás videónézési produkció jóindulattal is csak átlagos, ugyanakkor viszont egyetlen tartalék akkumulátorral megduplázható, ha a munkakör megköveteli. Valószínűleg a Samsungnál is felmérték, hogy a célcsoport inkább a cserélhetőséget, mintsem a bődületes üzemidőt preferálja.


[+]

Samsung Galaxy Tab Active3
Pro
Masszív, robusztus ház és tok
S-Pen és DeX támogatás
Cserélhető akkumulátor
Megfelelően erős hardver
Kontra
Tükröződő kijelző átlagos fénysűrűséggel
Magas ár
Csak átlagos üzemidő
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 7 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 5 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 6 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (4/128 GB, Wi-Fi, HUF) 179 900

Összegzés. A Tab Active 3 egy átgondolt és a felhasználói igényeknek megfelelni törekvő, kifejezetten egy célcsoport elvárásai szerint megalkotott munkaeszköz, amit strapabírásra és a vállalati infrastruktúrába való könnyű illeszthetőség figyelembe vételével alkottak meg. Ennek a célnak maradéktalanul eleget is tesz úgy, hogy nem nélkülöz olyan extrákat, mint az S-Pen, az opcionálisan leszedhető tok, a cserélhető telep és a fizikai gombok. Pont ezek miatt nemigen hasonlítható egy lakossági fogyasztásra szánt berendezéshez, noha a hároméves csúcshardver még ma is láthatóan bőséggel elég, a friss szoftver pedig meggyőző. Kamerában maximum átlagos képességeket kínál, üzemidőben is vannak jócskán potensebb versenyzők és a kijelző sem csúcskategóriás, de cserébe többféle strapabírósági szabványnak megfelel, robusztus, megbízható, biztonságos és hazai terméktámogatással is rendelkezik. Nincs sok ellenfele, amik akadnak, azok sokszor el sem jutnak kiskereskedelmi forgalmazásig, hanem csak B2B értékesítéssel kerülnek a megfelelő helyre. Vétek lenne annak alapján megítélni, hogy közel 200 ezer forintért milyen egyéb tabletek vannak a piacon, mert azok a speciális képességek, amikkel a Tab Active 3 rendelkezik sokkal több pénzt is megérhetnek bizonyos felhasználás mellett. Ettől függetlenül örülünk, hogy egy ilyen gép is eljutott hozzánk, jó látni, hogy a Samsung nem fél használni azokat a technológiákat, amelyeket ennél sokkal nagyobb számban értékesített és népszerűbb termékekhez fejleszt (ilyen a DeX is), miközben a termék nem veszíti szem elől eredeti célját: ez egy munkaeszköz, aminek minden körülmények között működnie kell. Repül rá a tetszett plecsni simán, a Samsung legfontosabb stílusjegyei és fejlesztéseinek jó része benne van úgy, hogy közben láthatóan az volt az elsődleges szempont, hogy ne menjen tönkre akkor sem, ha tényleg olyan környezetbe kerül, ahol nincs rá idő és lehetőség, hogy hímestojásként óvják.

Samsung Galaxy Tab Active3

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés