IFA 2022: Aktív szolgálatba állt a Samsung profi strapatabletje

A Galaxy Tab Active4 Pro az IP68-as merülés mellett katonai kiképzésen is részt vett.

A Galaxy Xcover 6 Próval kihagyta a közös premiert, a 2022-es IFA kiállítással egy időben viszont megmutatta magát a Tab Active4 Pro a nagyérdeműnek 10,1"-es és 1920 x 1200 pixeles TFT LCD paneljével és S Pent rejtő védőtokjával, úgyhogy igen: a stylus támogatott. Már az előzetes videó is egyértelműsíti a terepre és helyszínelésre szánt használatot, amihez az IP68 alapú por és víz elleni védelem mellett számos MIL-STD-810H teszt teljesítése megvan.

Így ütődések elleni védelem tokkal 1,2 méter magasról, nélküle egy méterről leejtve, illetve további feladatok sikeres teljesítése különböző tengerszint feletti magasságokban, változó páratartalom mellett, víz alá merítve, sós párával megszórva és jól felrázva. Az adatvédelemből a Samsun Knox veszi ki a részét. A strapaminősítés ára 10,2 milliméteres vastagság és 674 grammos tömeg, láthatóan pedig a kávákból is bőven maradt a kijelző védelmére, a 7600 mAh-s telep cserébe elég kitartó lehet 6 nm-es chippel társítva.


[+]

Ezt korábban a Google Play konzoljából a nyolcmagos Snapdragon 778G-ként azonosították, ami mellé elég szerény 4/64 GB-os kezdőkiszerelés tartozik, 6/128 GB-os alternatívával, microSD bővítéssel és 5G-s nanoSIM foglalattal – a dual SIM csak Észak-Amerikában opció. Van a Tab Active4 Prónak egy különleges trükkje: nem csak cserélhető táblagépes akkumulátora, megterhelő környezetben, mondjuk egy járőrautó forró szélvédője alatt tartva telep nélkül is használható Type-C USB porton. Magát az akkut POGO szabványon is tölteni lehet.


[+]

Szintén nem mindennapos a három előlapi gomb, amely nedves képernyőnél könnyíti meg a kezelést, amúgy pedig az S Pen is IP68 alapon védett, és saját járata van a leemelhető tokon. Megvan a WiFi 6 modem, a Bluetooth 5.2 és az NFC, az előlapra 8, a hátlapra pedig 13 megapixeles kamera került. A forgalmazás szeptemberben indul több európai piacon, az árat egyelőre a Samsung nem pontosította.

Előzmények

  • Hol késik a Samsung strapatablete?

    Az Xcover 6 Pro menetrendszerűen érkezett, a megerősített készülékházzal szerelt táblagépre viszont azóta is váruk.

  • Samsung Galaxy Tab Active3 - terepre termett

    Igazi terep-munkatárs a Samsung mindenféle szabványoknak megfelelő, ellenálló táblagépe, amihez még S-Pen is jár, de meg is kérik az árát.

  • Samsung Galaxy Tab Active - hidegzuhany

    A por-, víz-, rázkódás- és bizonyos határok között ütésálló Samsung táblagép egészen addig ígéretes, amíg a hardveres tudás fényében a hozzá tartozó árcédula le nem hűti a kedélyeket.

Hirdetés