Samsung Galaxy Tab Active3 - terepre termett

Igazi terep-munkatárs a Samsung mindenféle szabványoknak megfelelő, ellenálló táblagépe, amihez még S-Pen is jár, de meg is kérik az árát.

Hirdetés

Külső

Ránézésre is látszik, hogy a Tab Active3 nem egy szokványos táblagép. Nekem elsőre így is megdöbbentő méretűnek tűntek a kávák, amelyeken egy többgyermekes család is megebédelhet, kissé túlontúl bumfordinak éreztem a gépet körülölelő védelmet, hogy aztán kiderüljön, hogy le lehet vetkőztetni a készüléket és igazából egy igen masszív, elég merev és az S-Pent is tartalmazó tokban van a tablet, amit némi küzdelemmel le lehet hántani. Így sem lesz kicsi és filigrán a Tab Active3, de eggyel közelebb kerülünk ahhoz a táblagépes forma- és arányvilághoz, amit megszokhattunk.


[+]

Az extra védelemtől megfosztott tablet is láthatóan jól felkészült arra, hogy ellenálló legyen, a négy sarokban erősített a műanyagburkolat, a hátlap csúszásmentes, recézett kialakítású, a kijelző alatt fizikai gombok vannak (a középsőben ujjlenyomat-olvasó szenzorral), szóval nem meglepő, hogy a gép előlapjának méretéhez képest viszonylag ablakszerű a kijelző, amely csak 8 hüvelykes, PLS IPS panelt használ és 1200 x 1920 képpont megjelenítésére hajlandó. A fényerő nekem direkt napfény alatt kevésnek tűnt, illetve a tükröződés is erőteljes, a színek viszont szépek, a kontraszt is rendben van.

Kijelző-teszt
Mérés Samsung Galaxy Tab Active3 Huawei MatePad T 8 Lenovo Tab M10 Lenovo Yoga Smart Tab
Képátló 8 hüvelyk 8 hüvelyk 10,1 hüvelyk 10,1 hüvelyk
Felbontás 1920 x 1200 800 x 1280 1920 x 1200 1920 x 1200
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD IPS LCD
Fehér fényerő 442 nit 361 nit 321 nit 367 / 418 nit
Fekete fényerő 0,31 nit 0,25 nit 0,23 nit 0,25 nit
Kontrasztarány 1426:1 1446:1 végtelen 1468:1
Színhőmérséklet 7424 K 7964 / 6894 K + kézi 8308 K + kézi 8334 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

A készülék tele van gombokkal és csatlakozókkal. A kijelző alatti három fizikai gomb ritkaság a mai táblagépes mezőnyben, a jobbra tett hangerőt szabályozó és ki-bekapcsoló billentyűk mellett pedig pirossal löttyintve egy programozható gomb is akad. Alul Type-C csatlakozót és jack kimenetet fogunk találni, jobbról pedig a SIM-et és a microSD is fogadó tálca húzható elő. Itt van középtájt egy egyedi interfész, amivel a Tab Active3 különböző tartozékokkal tud kommunikálni, főleg egyébként töltésre használható akkor, amikor egy cégnél egy rakás ilyen tablet van és egy soktálcás dokkolóállomásba szokás őket betenni egymás mellé a nap végén.


[+]

De a legfrankóbb dolog, hogy a hátlapot le lehet szedni és alatta cserélhető, 5050 mAh-s akkumulátort fogunk találni. Ez ugyebár nem olyan óriási méret, mint amire adott esetben számítanánk, viszont a cserélhetősége miatt mégis kedvelheti a célcsoport, mert egy pót akkumulátort nem olyan nagy ügy magunkkal vinni, ha tudjuk, hogy komoly igénybevételnek lesz kitéve a tablet. És az is ötletes, hogy ha nincs bent az akku, de a készülék töltőre kerül, akkor így is üzemképes.


[+]

A nagyon izmosnak látszó tok teljesen körbeöleli a táblagépet úgy, hogy a megfelelő helyeken persze hagy bejutást (csatlakozók, hangszóró, oldalsó interfészek), a tetejében pedig elfér a szintén IP68-as védelmet kapó speciális S-Pen. A Samsung azt mondja, hogy nem csak az a lényeg, hogy elérhetjük az ismert funkciókat, hanem az is, hogy ez még egy érv arra, hogy ne kelljen levenni a kesztyűt a kezeléshez, noha a kijelző érzékenysége is alkalmassá teszi a motyót kesztyűs használatra, de nyilván ennek a pontossága jóval kevésbé kedvező, mint amit a ceruzával el tudunk érni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés