Samsung Galaxy Tab Active3 - terepre termett

Igazi terep-munkatárs a Samsung mindenféle szabványoknak megfelelő, ellenálló táblagépe, amihez még S-Pen is jár, de meg is kérik az árát.

Hirdetés

Bevezető

Azzal kezdeném, hogy hálás vagyok a YouTube közösségének, mert felhívták a figyelmünket arra, hogy nem volt még nálunk teszten a Tab Active3. Magunktól biztosan nem jut eszünkbe elkérni, mert nem volt nagy csinnadratta a bemutatáskor, nem jöttek önfényező sajtóközlemények, nem került be operátori kínálatba — ez egy rétegtermék egy speciális célcsoport számára, a tabletek szempontjából nézve rideg körülmények között kell helyt állnia úgy, hogy munkaeszközként is értelmezhető legyen.


[+]

Ez abból a szempontból nem egy könnyű műfaj, hogy a mindenféle tanúsítványoknak való megfelelés egyrészt költség a folyamat szempontjából, másrészt úgy is, hogy ha már nekifutnak a hitelesítésnek, akkor meg is kell azt az eszközt csinálni rendesen, hogy az IP-védelem és a MIL-STD 810G katonai szabvány is összejöjjön. Tehát relatív látható mennyiségű pénzt kell rögtön a készülék külseje kapcsán ellocsolni, így aztán sokszor nem marad keret a belsőre: a strapamobilok általában nem a csúcskategóriás hardverről ismerszenek meg. Nyilván minden cég igyekszik azért egy vállalható kompromisszumot összehozni, a Tab Active3 is ezen az úton jár, hiszen szemmel látható a spórolás a hardver és a kijelző kapcsán is, de nem annyira drasztikusan gyenge az eredmény, hanem összességében egy jó középkategóriás tablet színvonalát hozza a termék.


[+]

Viszont az ilyen munkaeszközök általában nem olcsók, ahogyan a Tab Active3 sem az. 170-180 ezer forintos végfelhasználó ára viszont már tartalmazza a SIM-kártya foglalatos is, amivel 4G hálózatok is elérhetők, illetve robusztus külseje ellenére a gép tetejéből elő lehet húzni a S-Pen ellenállóbb kivitelét és az összes ezzel kapcsolatos, Note és Tab S kütyüknél ismert funkció elérhetővé válik, tehát már ezzel a trükkel többet tud a masina a többi terepgépnél. Nem volt szempont a tervezéskor a szépség, a célszerűség határozza meg minden porcikáját a terméknek, szóval aki százmagos processzort és csillió megapixeles kamerát keres, az inkább nézzen körül másfelé, a Tab Active3 egy munkaeszköz és mindent annak rendel alá, hogy mostoha körülmények között is üzembiztosan szolgálja a tulajdonosát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés