Samsung Galaxy S4 Zoom - kamerába oltott telefon

Doboz, külső

Az S4 széria kapcsán ismert, famintázatú dobozban érkezett hozzánk a termék, a tartozékok listáján hallójáratos füles (három pár gumiharanggal), töltőfej és microUSB kábel található. Ez mind-mind fehér, akárcsak a készülék maga. Elvileg létezik feketében is, annak jobban örültem volna, de láthatóan a Samsung is inkább a világosabb árnyalatot erőlteti.

Samsung Galaxy S4 Zoom
[+]

A telefon szemből az S4 Minire emlékeztet leginkább, a forma és a méretek is stimmelnek, a 4,3 inches kijelző qHD felbontást kapott, a technológia AMOLED. A betekintési szöggel és a fényerővel nincs is gond, de az emberben azért ott motoszkál, hogy egy 16 megapixeles kamerával ellátott telefonon jobb lenne HD-ban visszanézni az alkotásokat. Alul a szokásos három gomb: a középső fizikailag is ott van, a két szélső érintős. A telefon oldalain fémes színű keret fut körbe, ez vélhetően alumíniumból készült. Az előlapot Gorilla Glass védi, ebből is a kettes verzió.

Samsung Galaxy S4 Zoom
S4 Mini vs. S4 Zoom [+]

Az oldalsó részek már izgalmasabbak. Egyrészt a készülék igencsak husi. Ennek oka nyilván a hátlapból kiemelkedő optika, valamint a készülék aljára tett dudor, ami olyan, mint a fotógépeken levő grip, csak ahhoz nem elég markáns, hogy jól meg lehessen ragadni. Viszont "úgy néz ki", és ez a szemlélet több helyen is tetten érhető. Szemből nézve a készülék bal felére került egy állványmenet, ez nincs az optika középtengelyében. Kicsit lentebb a microSD ajtócskáját találjuk meg, ha komolyan nekiállunk fotózni / videózni, akkor szükség is lesz a bővíthetőségre.

Samsung Galaxy S4 Zoom
[+]

Az eszköz jobb oldalán a kijelzőt feloldó / lezáró, illetve a hangerőt szabályozó gombok mellett egy kerek billentyűt is találunk, ezzel kelthető életre a kamera, ezzel lehet fókuszálni és elsütni is a gépet. A készülék alján egy roppant széles ajtó vonul végig, ha félrehajtjuk, akkor itt tudjuk betenni a microSIM-et, illetve egy retesz oldását követően kizuhan az akkumulátor. Az ajtó alatt van a microUSB bemenet. A telefon tetején jack csatlakozót találunk, illetve az infravörös portot - jelentem, ez jól működik, ha arról van szó, hogy a tévét akarjuk vele kapcsolgatni.

Samsung Galaxy S4 Zoom
[+]

És akkor térjünk át a hátlapra, ami teljesen egyedi, lévén akkor optika van a telefonon, amekkorát Európában még nemigen láttunk. A hátlap felső részét teljesen elfoglalja, csak egy kis hangzsórónak és a "10x" feliratnak jutott mellette hely. Elvileg a lencsét ellenálló üveg védi, de van egy retesz is benne, ennél jobban nem lehetne védeni a dolgokat. Az asztalra tett telefon az optika gyűrűjén pihen, hogy ez milyen hamar kezd el kopni, azt nehéz megítélni.

Samsung Galaxy S4 Zoom
[+]

A hátlapra azért került még egy xenon villanó és egy segédfény is, ez elvárható egy nagyon kamerás mobiltól. Az összeszerelési minőség kifogástalan, a plasztik anyaghasználatot lehet ugyan utálni, de ha mindez fémből készülne, akkor tutira nem 208 gramm lenne a tömege. Egyetlen előnye van ennek az egyébként idétlen konstrukciónak, hogy az optika tök jól megtámasztja az ember ujját, amikor a kezében tartja a telefont. Összességében azonban számomra egyértelműen az ostobaság kategóriájába tartozik, hogy egy fényképezőgéppel telefonálok, de biztos lesznek páran, akiknek az mindegy, sőt, talán kifejezetten élvezik, hogy egy ilyen egyedi izét hurcolnak magukkal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés