Samsung Galaxy S4 Zoom - kamerába oltott telefon

Zene, adatátvitel

Kezdjük a rossz hírrel, nincs FM-rádió. Ez elég furcsa, mivel az S4 Miniben viszont van. A zenelejátszó egyébként teljesen olyan, mint a többi Samsung masinában, mindenféle paraméter szerint szűrhetjük a zenéinket, van beépített equalizer előre gyártott sémákkal, változtatható a lejátszás sebessége, beállítható, hogy a számok hangereje egymáshoz képest kiegyenlített legyen, mutat albumborítót is, szóval nem lehet rá panasz. Kihangosítva egész erős, de nagy hangerőn kissé torz, fülessel igen korrekt az eredmény.

Samsung Galaxy S4 Zoom Samsung Galaxy S4 Zoom

Akárcsak a többi S4 modell, ez a készülék is képes LTE hálózatokon való működésre, legalábbis a hozzánk kerülő példányban ez így volt, de nem minden piacra készít a Samsung ilyen verziót. Van benne természetesen WLAN (WiFi Direct, dual-band, tethering), akad DLNA, illetve NFC. Ez utóbbi is remekül működött. A GPS nagyon gyorsan talál jelet, stabilan tartja is azt, a Bluetooth már 4.0-s, ismeri az LE szabványt is. A böngészővel nincs gond, gyors, intelligensen tördeli az oldalakat, a görgetési sebességbe sem lehet belekötni.

Samsung Galaxy S4 Zoom Samsung Galaxy S4 Zoom

A hátlap alá a Samsung combos akkumulátort tett, 2330 mAh a teljesítménye, ami impozáns, de nem váltja meg a világot. Az egy napos üzemidő simán megvan, még a következő napba is bele tudunk kezdeni, de azért nem árt, ha számítunk arra, hogy dél körül már lemerülünk. Töltést természetesen számítógépről is vesz fel a masina, ami ilyenkor egyébként PTP és MTP kliensként is működhet.

Samsung Galaxy S4 Zoom
[+]

Értékelés: Samsung Galaxy S4 Zoom
Külső
Ergonómia 5 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Nem tudom hova tenni ezt a készüléket. Olyan, mint egy prototípus, amit esetleg kiállításokon mutogat a gyártó, szondázza a népet, figyeli a reakciókat, és persze senkit sem érdekel ebben az esetben, hogy elég esetlen a külső, hogy fejnehéz az eszköz, hogy messze nem tökéletesek a képek. De ez egy piacra dobott, 130 ezer forintért megvehető termék, amiről nekünk az a véleményünk, hogy telefonnak otromba, kamerának messze nem elég jó. Ha olyan lenne a képalkotási képessége a motyónak, amitől betérdel az ember, akkor azt mondom, hogy oké, telefonnak kissé nehézkes, de cserébe olyan kamerát kapunk, aminek nincs párja. Kár, hogy ez nem csak messze nincs így, de a Samsung feje amiatt is főhet, hogy egy mostanában nehezebb sorsú Nokia messze lekörözi a koreai üdvöskét úgy, hogy kecsesebb, telefonszerűbb eszközzel lép piacra. Pedig látszik, hogy igyekeztek a Samsungnál, az optikai zoom mindenképpen kuriózum, a xenon villanó, a nagyobb akkumulátor és a komolyan átfazonírozott kezelőszoftver is arra utal, hogy megpróbálták kihozni a konstrukcióból a maximumot. A jelek szerint ebben ennyi van, tekintsük egy érdekes kísérletnek, ami talán egyeseknek pont bejön, de a hétköznapok során még mindig többet telefonálunk, netezünk és emailezünk egy okostelefonnal, mint fotózunk, ez a kialakítás túlságosan alá lett rendelve egyetlen funkciónak, s innentől minden más kényelmetlen, macerás és nehézkes. És még fotózni sem tud úgy, ahogyan azt elvárnánk tőle.

Bog feat. Bocha

A cikk elkészítésében a Telekom 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés