2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Samsung Galaxy On7 - nem ide szánták

Tesztünk mai alanyán nagyon érezni, hogy nem az európai piacra szánták, de ez talán nem is baj, nagyon sok gyártó kínál jobb alternatívát ennyi pénzért.

Bevezető, tartozékok

A Samsung sokszor utalt már arra, hogy valamelyest csökkentik a megjelenő modellek számát, ami egyrészt átláthatóbb modellpalettát, másrészt sokkal hatékonyabb szoftverest támogatást eredményezhetne. Ugyanakkor, ha körbenézünk a gyártó háza táján, akkor ez a változás alig érzékelhető, sorra jönnek ki az újabbnál újabb Galaxy készülékek, ráadásul azok a már megszokott módon eléggé hasonlítanak egymásra, az átlagfelhasználók továbbra is nehezen igazodnak ki ezen kütyük között. A Galaxy Alpha óta örülhetünk annak, hogy egyre több Samsung bújik fém házba, a Super AMOLED kijelzők továbbra is a piac élmezőnyébe tartoznak, a felső kategóriában pedig a saját gyártású lapkáival tarol a gyártó, most viszont egy olyan Galaxy jutott el hozzánk az XXL GSM jóvoltából, ami az imént felsorolt három jó tulajdonság közül egyet sem tudhat magáénak.

Samsung Galaxy On7 kézben tartva
[+]

De miért mutatkozik be 2015 végén egy műanyag házas, TFT kijelzős Samsung phablet? A válasz egyszerű: nem Európába szánják új eszközüket, hanem a világ egyik legnagyobb mobilos piacára, Indiába, ahol sem az A-széria, sem az E-széria nem jelent meg, a középkategóriában csak a Galaxy J5 és J7 dübörög, de azok is jóval drágábbak, mint mai tesztünk alanya: a Galaxy On7 kint jelenleg 11 000 rúpiába kerül, ez nagyjából 48 000 forintnak felel meg, ennél olcsóbban csak a Galaxy J2-t kínálja a gyártó arrafelé. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetne itthon is szert tenni egy ilyen gépre, ráadásul nem egyszer és nem kétszer fordult már elő, hogy némi tanakodás után mégiscsak elhozták "jóárasítva" a nem ide szánt modelleket Európába.

A Samsung Galaxy On7 doboza
[+]

Külön-külön jól néz ki az arany színű készülék és a narancssárga doboz, együtt valahogy mégis furcsán mutat, érthetetlen, hogy ezek hogy kerültek össze, de talán ez nem is annyira fontos, a fő, hogy minden tartozék megvan: a mobilon és az akkumulátoron kívül találunk némi dokumentációt, valamint fehér színű tartozékokat: microUSB kábelt, töltőfejet és egy earbud kialakítású EHS61 headsetet. A készülék nem mellesleg egy jóval visszafogottabb fekete árnyalatban is elérhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rdeté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.