2016-os Samsung Galaxy On5 és On7 járt a TENAA-nál

A Samsung tavaly dobta piacra az On-széria első termékeit, ezek közül a nagyobbik darab a mi tesztasztalunkon is megfordult. Hamar egyértelművé vált, hogy alapvetően nem Európába, hanem a világ egyik legnagyobb mobilos piacára, Indiába szánják ezeket a termékeket, ahol továbbra sem a csúcsmobilokra, inkább a kedvezőbb árú modellekre van komoly kereslet. Így tehát a tavalyi On7, a hazai árazásával nem tudott túl nagyot tarolni, és előreláthatólag a két idei modell sem itthon ér majd el nagy sikereket.

A két mobil között az egyik legfontosabb különbség a méret, a képen az 5 hüvelykes példány látható. A két mobil között az egyik legfontosabb különbség a méret, a képen az 5 hüvelykes példány látható.
A két mobil között az egyik legfontosabb különbség a méret, a képen az 5 hüvelykes példány látható. [+]

A fenti fotókon látható a Galaxy On5 (2016), ami SM-G5700 modellszám alatt fut, nyolcmagos processzort és 5 hüvelykes HD kijelzőt kapott, ezek mellé 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló tartozik és 2600 mAh kapacitású akkumulátorral bír. A 142,8 x 69,6 x 8,1 milliméteres kiterjedésekkel rendelkező, 142 grammot nyomó, Android 6.0.1-et futtató mobil hátlapjára 13 megapixeles kamera került, a szelfik 8 megapixelben készülhetnek vele.

Nagyobb kijelzőhöz több képpont is jár, az On7 megjelenítője Full HD képet ad. Nagyobb kijelzőhöz több képpont is jár, az On7 megjelenítője Full HD képet ad.
Nagyobb kijelzőhöz több képpont is jár, az On7 megjelenítője Full HD képet ad. [+]

Képek alapján sok különbség nincs az On5 és az On7 2016-os változata között, ám a méretkülönbségek markánsak, az On7 (2016) 151,5 x 74,9 x 8,0 milliméteres értékeket tudhat magáénak 167 grammos tömeg és 3300 mAh kapacitású akkumulátor és 5,5 hüvelykes Full HD kijelző mellett. Az SM-G6100 modellszámon futó eszköz ugyanúgy nyolcmagos processzort és Android 6.0.1-et kap, mint a kis testvére. A megjelenési időpont és az árazás egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy On7 - nem ide szánták

    Tesztünk mai alanyán nagyon érezni, hogy nem az európai piacra szánták, de ez talán nem is baj, nagyon sok gyártó kínál jobb alternatívát ennyi pénzért.

Hirdetés