Hirdetés

Samsung Galaxy A22 5G - mindent az 5G-ért

Az A22-ből 4G változat is létezik, de az 5G miatt az sok dologban konkrétan jobb, mint a fejlettebb hálózati technológiát használó márkatárs.

Bevezető

Az idei A-szériáról sok jót el lehet mondani, de az biztosan nem fog a pozitívumok közé kerülni, hogy az azonos modellszámú 4G-s és 5G-s telefonok igazából meglehetősen eltérő termékek és nem csak annyi köztük a különbség, hogy az egyik fellép a legújabb hálózatokra is, a másik pedig nem. Jóval több, sokkal lényegesebb eltérés adódik. Ez veszélyes! Ez megtévesztő! Tegyünk közösen az átlátható modellszámozásért!

Az A22 4G és 5G eltérései egy képen
Az A22 4G és 5G eltérései egy képen (forrás: Samsung)

Annyit viszont mindenképp érdemes a Samsung javára írni, hogy a 4G-5G kavarástól függetlenül az A után írt számok zömmel jól kifejezik a készülék tudásával kapcsolatos jellemzők szintjét, ami esetünkben azt is jelenti, hogy az A22 nem lesz egy csúcsgép, inkább a koreai cég palettájának alsóbb vonalába tartozik. Ehhez képest mondjuk elég erős a körülbelül 80 ezer forintos ár, mert ha onnan közelítjük meg, hogy csak az A12 és A02 van alatta (50-55 ezer forint körül), akkor egy kissé nagynak érezhetjük az árlépcsőt, ha viszont csak az lebeg a szemünk előtt, hogy 5G-s telefon kell minél olcsóbban, akkor oké, itt van ez.


[+]

Ugyanakkor egyelőre sem a szolgáltatók, sem a gyártók nem tudták meggyőzni a lakosságot, hogy az 5G-re olyan óriása szüksége lenne egy átlagembernek, vagyis inkább az átlagember telefonjának. És ez abszolút érthető: nem lesz gyorsabb a Facebook, nem indul el hamarabb a Tiktokon a videó, szóval ha az 5G kompatibilitásnak az ára, hogy gyengébb a kijelző és rosszabb a kamera, akkor bizony az ügyfelek zöme minden bizonnyal azt mondja, hogy tegyétek az 5G-teket oda, ahova akarjátok, én inkább egy AMOLED kijelzőt szeretnék nézni, mint 10 ms-mal alacsonyabb válaszidővel netezgetni. Már ahol egyáltalán van most 5G.


[+]

A szolgáltatók viszont nagyon szeretnék, ha az 5G hálózatokat az ügyfelek használnák, egyrészt rengeteg pénzbe került kiépíteni, másrészt viszont tehermentesíteni lehet vele a 4G-t, szóval végeredményben az ügyfélnek is jobb. Nem meglepő módon a Galaxy A22 5G-s változata a Telekomnál érhető el (hiszen ott elég nagy már az 5G lefedettség), a 4G-s modellt pedig a Telenor forgalmazza (hiszen ott elég kicsi még mindig). A két A22 egyszerre érkezett meg hozzánk is, Bone elrabolta az LTE-s változatot, nekem meg az maradt, hogy elmondjam, hogy aki 5G-t akar, az ugyanannyi pénzért mi másban kap jóval kevesebbet. Aztán majd szörnyülködhetünk együtt a fórumban, ha van rá igény.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés