Redmi 9T - ha nem akarsz a töltőhöz ragadni

A Redmi-mobilokat egyre kevésbé a megjelenésük miatt lehet szeretni, viszont ha 60 ezer forint körüli kategóriában nézünk mobilt, szinte elkerülhetetlen, hogy belefussunk a 9T-be.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

5G nincs még ezen az árszinten egy Redmi-szintű készüléknél sem, helyette van 4G, kétcsatornás WiFi (802.11 a/b/g/n/ac, Direct, Hotspot), GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, 5.0-s Bluetooth, NFC és infraport. Az USB-csatlakozó a Type-C portján keresztül 2.0-s adatátvitelt, OTG-t és visszafelé töltést is támogat, ez utóbbival értelemszerűen a saját akksijából tölt más készülékeket, mint egy power bank.

Hirdetés

[+]

A beszélgetési minőség minden szempontból korrekt, nem találkoztunk hibával a vételi stabilitásban, a távolságérzékelő működésében, illetve a perifériák minőségében sem, tiszta és érthető hang jutott oda-vissza. Adott a gyorsulásmérő, a giroszkóp, a mágneses szenzor az iránytűhöz, és persze a két alapvetőnek mondható előlapi érzékelő, a fény- és a távolságszenzor. Az infraport segítségével minden további nélkül vezérelhetjük infrás eszközeinket, a Xiaomi alkalmazásháttere nagyon jó, rengeteg márkát támogat, és jól tudja rendszerezni a vezérelhető eszközeinket.


[+]

Redmi 9T
Pro
Remek ár/érték arány
Erélyes sztereó hangszóró, 3,5 mm-es jack
Erős és modern hardver, komplex szoftveres háttér
Bődületes üzemidő
Kontra
Alacsony fényerejű kijelző
Kissé gagyi hátlap
Közepes fotós, gyenge videós képességek
Pontozás
Kialakítás, védelem 7 pont
Kijelző 7 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 9 pont
Indulóár (4G, 4/64 GB, HUF) 54 990
Indulóár (4G, 4/128 GB, HUF) 59 990

6000 mAh kapacitású akkumulátor jutott a Redmi 9T-be úgy, hogy közben a telefon általános méretei nem vállalhatatlanok a mindennapi használat során: szép munka, és meg is van a gyümölcse, ráadásul, mivel a modern Snapdragon 662 nem is kifejezetten energiaigényes, és nincsenek olyan fogyasztók sem, mint az always-on kijelző, így könnyedén számíthatunk 3 napos üzemidőre, miközben a szintetikus tesztek 18-20 óra körüli nettó videólejátszást vagy webböngészést tesznek lehetővé. A mobil tölthetősége 18W-tal áll meg (érdekes, hogy a hozzá tartozó töltő többet is tudna) vezetékesen, ez a méretes kapacitás miatt nem túl gyors tölthetőséget ad papíron, 30 perc kell a 25% eléréséhez nulláról, a teljes töltés pedig 2,5 órát vett igénybe, mindazonáltal a 25% is elég lehet már egy visszafogottabb napra, így ezzel igazából nincs semmi gond.

55 ezer forintért a hazai piacon egyszerűen nincs olyan mobil, ami minden szempontból többet tudna a Redmi 9T-nél. Van egy kontrasztos IPS kijelzőnk Full HD felbontással és Gorilla Glass 3 védettséggel, van egy nagyon modern és teljesítményben is szépet villantó hardverünk, a Snapdragon 662, nem utolsó sorban UFS-es tárolóval, az 5G-n kívül kvázi teljes adatkommunikációs csomaggal, NFC-vel, két vállalható hátlapi fotós látószöggel, mindezt pedig egy döbbenetesen nagy, 6000 mAh-s akkumulátor tetézi, remek üzemidővel és gyorstöltővel a dobozban. A testvérmodell Poco M3 tesztünk végére Különösen Ajánlott plecsnit tudtunk tenni az akkori piaci helyzetben, ezúttal azonban ezt mégsem tudjuk megtenni, néhány egyszerű okból adódóan.


[+]

Egyrészt, biztos vagyok benne, hogy lesz olyan érdeklődő, akit a hátlap kialakítása, a körömreszelősre texturált plasztikkal, a brutális méretű Redmi felirattal és a Super Quad Camera poénnal fog eltántorítani a vételtől, és ezt alapvetően meg is tudom érteni. Másrészt bár csomagként tényleg aligha van olyan termék, ami egyöntetűen többet adna ennyiért, a OnePlus Nord N100 ezen a szinten már 90 Hz-es kijelzőt, a hasoló árúra csökkent Nokia 5.4 pedig 60 fps sebességű videózást, és jóval minőségibb kialakítást kínál az árszinten. A Poco M3 hátlapja valamennyivel szofisztikáltabb a Redminél, cserébe az NFC és a nagylátószög hiányzik belőle: kompromisszummentes vétel továbbra sem lett, viszont a Redmi 9T általános ár/érték aránya remek, és minden további nélkül megy rá egy Ajánlott plecsni.

Redmi 9T

szentkuti11

A tesztkészülék a Xiaomi.hu által jutott el hozzánk, köszönjük szépen! 64 GB-os tárolóval ide kattintva lehet megvenni, a 128 GB-os változat pedig itt érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Előzmények

Hirdetés