Redmi Note 9S - filléreken múlik

Szerencsére a Redmi márkajelzést viselő Xiaomi telefonok nem drágultak meg, a Note 9S az elődökhöz hasonlóan a kategória egyik legjobb vétele, de nem hibátlan.

Hirdetés

Bevezetés

Oké, most már elég egyértelmű, hogy miben fondorlatoskodik a Xiaomi. A Redmi márka leválasztásával megtartották a korábbi években nagy népszerűséget hozó ár/érték arányt, a Xiaomi brandet pedig fellőtték a prémium szegmensbe, árban legalábbis biztos. Jó-jó, funkcionalitás, innováció és minőség kapcsán is ugrottak felfelé egy nagyot az idei Mi 10-es cuccokkal, de az igazi budget telefonok a Redmi szériából bukkannak fel. Persze Redmi vonalon is akadnak drágább termékek (mondjuk a K30, ami hozzánk hivatalosan nem jutott el), de azért alapvetően megmaradt az a filozófia, hogy jó áron adnak egy jól használható terméket.


[+]

Viszont valahogy mindig van valami kis izé, ami belerondít a csomagba, pár éve a kamera volt gyengécske, aztán a közelségérzékelő szórakozott, a MIUI rendszerfelületbe is becsúsztak bugok (korona-otthonlét ideje alatt több órás videobeszélgetésben adtam szaktanácsot egy barátomnak, hogy miképp tudja a frissen vásárolt Redmi 8-ban teljesen összekuszálódott névjegyzéket rendbekapni, de nem volt könnyed kör), de azért a júzerek nagy százalékban elégedettek, a termékek tartósnak bizonyulnak, a MIUI-t a hibái ellenére nagyon meg lehet szeretni. A sebességgel, a teljesítménnyel sosem volt komoly gond a saját árszintjén vizsgálva, szóval a Redmi név egyre jobban összekapcsolódik a középkategóriáig bezárólag azzal a kérdéssel, hogy mi a legjobb vétel X pénzért. Mert az elég sokszor egy Redmi.


[+]

De azért most már vannak kihívók, amelyek között első helyen lehet a Realme-t említeni, éledezik a TCL, becsúszik egy-két jó ajánlat a Lenovótól (ideértve a Moto telefonokat is), még mindig van raktáron GMS-es Huawei/Honor néha meggyőzően olcsón, de azért a Redmi most már elég jól beette magát a köztudatba, ha másképp nem, hát a Xiaomi névvel egyelőre még együtt emlegetve. Az viszont nem sokat segít, hogy mintha valami randomizálóval neveznék el, át és vissza a különböző piacok különböző variánsait, amelyeket látszólag véletlenszerű időpontokban mutatnak be néha többször is, ez a Redmi Note 9S is amúgy speciel Indiában Redmi Note 9 Pro néven fut úgy, hogy egyébként van más piacokon is Redmi Note 9 Pro eltérő kamerával, meg Redmi Note 9 csak úgy simán, a Pro Max nevű verzióról nem is beszélve. Zárjuk rövidre: itthon a Xiaomi.hu a sima és az S változatot forgalmazza, ez utóbbiról lesz mindjárt szó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés