Hirdetés

Redmi 10 - a tizedikre érve kipukkad

Ígéretes kameraszettel indít, de csalódással zár a nem éppen belépő Redmi.

Hirdetés

Kamerák, multimédia

Először visel 50 megapixeles főkamerát egy Redmi, ha különösebben nem is részletezi, mekkora a szenzor és ki gyártotta – csak az f/1,8-as rekeszértékről olvashatunk. Az sem derül ki, milyen technológia szállítja a nappal fürge autofókuszt, az viszont igen, hogy este a dolog szenvedős és gyakran megy félre. Ilyen gondok a 8 megapixeles, és 120 fokos látószöget kínáló ultraszéles modullal nincsenek, mert fixfókuszos (f/2,2), akárcsak a 2-2 megapixeles mélység és makrószenzor, amelyek főleg dísznek vannak ott, de azért itt egy teljesen használható portrékép és egy abszolút értelmetlen közeli, a főkamera jobbat készít.


[+]

Speciel semmi gondom a fixfókuszos szelfimodul 8 megapixeles felbontásával, feleslegesen négyszerezi a pixelszámot sok másik telefon, ha a minőség ettől nem lesz jobb. Itt ráadásul segédszenzor nélkül is korrekt a portrémód, ezért lehetett volna a plusz kamerát lespórolni a másik oldalról. A kameraszoftver pár másodperc alatt indul és minden szokásos módot felkínál, AI, HDR, kézi (normál, ultraszéles, makró) panoráma és 50 megapixeles opciókkal, viszont azt máris látni fogjuk, hogy az utóbbinak semmi értelme.

Ha tippelnem kéne, az első sor példái teljesen konkrétan az automatika 12,5 megapixeles felvételeinek utólagos felskálázásai: közös a közepes dinamika, a relatív részletesség, a kissé hűvös és elég fakó színek. De úgy is mondhatnám, hogy a 2. sor példái sem tökéletesek, 4:1-es pixel binning feldolgozás után, és este is akad minőségbeli probléma. Szerencsére van éjjeli mód, ami nem kevés túlélesítés árán sikeresen javít a részletességen, mégis többet vártam ettől a (vélhetőleg) méretesebb szenzortól, fókuszteljesítményben és zajszűrésben egyaránt.


[+]

Az ultraszélestől viszont nem: azt kapjuk 8 megapixelen, amit a konkurencia nyújt ebben az ársávban: tényleg nagy látószöget, de kevés részletet és szűkös dinamikát. Más kérdés, hogy ezúttal a telítettség megfelelő és zajszűrésből sem túlzó. Már nappal, mert este nagyon kevés részlet marad épp emiatt, és nincs éjjeli mód a dolgon javítani. De azért a fehéregyensúly a sötétben is topon marad.

4K felvétel sajnos nincs, pedig előfordul árszinten, sem pedig váltás a lencsék között menet közben. 1080p-n ráadásul úgy korlátozott a képminőség, hogy különösebb képstabilizálás nem segít a kézremegés és a mozgás bizonytalansága ellen, ez pedig negatív felhanggal zárja a Redmi a papíron ígéretes kameratesztjét.

Legalább a zene- és videolejátszó megvan, akárcsak a Widevine L1 CDM védelem HD streameléshez, illetve a korrekt részletességet, dinamikát és hangerőt kínáló jack kimenet mellett a sztereó hangszóró.

[+]

Na, ez speciel szuper dolog, csak a minőség nincs mögé rakva: az átlag feletti maximumon éles, érdes és zajos a produktum, ami csak 70%-ra halkítva válik vállalhatóvá, de mélyek akkor sincsenek. Egy-egy sztereó Note 10 hallhatóan jobban szól, az amoledes fajták pedig sokkal alkalmasabbak az egérmozizáshoz, mert az LCD panel itt gyenge.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Redmi

Hirdetés

Előzmények

 • Leleplezték a Redmi 10-et

  A Xiaomi ezúttal is sokat ad az 50 ezer forintos kategóriában: 90 Hz-es képfrissítés, Full HD kijelző, Helio G88, 50 megapixeles főkamera, méretes akksi, gyorstöltés.

 • Redmi Note 10 5G - 5G-járat fapadon

  70 ezer forintért kínálja a legfejlettebb mobiladat-képességeket az új Redmi, extraként említhetjük a 90 Hz-es kijelzőt, néhány szempontból viszont kevesebbet szériatársainál.

 • Redmi Note 10S - egy a sok közül

  A Redmi Note 10S egészen konkrétan a Redmi Note 10, csak lecserélték a lapkakészletet, kapott egy magasabb felbontású főkamerát és NFC-t. Meg vegy vastagabb árcetlit.

 • Redmi Note 10 - nem fizetsz rá, nem fizetsz vele

  Egyre több a reális alternatíva bőven százezer alatt is, nyilván vállalható kompromisszumokkal. A Redmi Note 10 széria alapmodellje azért tud mivel kompenzálni. Már, ha nekünk pont azok a paraméterek fontosak.

Hirdetés