Leleplezték a Redmi 10-et

A Xiaomi ezúttal is sokat ad az 50 ezer forintos kategóriában: 90 Hz-es képfrissítés, Full HD kijelző, Helio G88, 50 megapixeles főkamera, méretes akksi, gyorstöltés.

Az 50 ezer forint körüli árkategóriában a Xiaomi jellemzően a Redmi-széria számozott változatait adja, ezek szinte minden esetben nagyon jó ár/érték arányú, viszonylag jól felszerelt mobilok, közepes kamerával. Az új Redmi 10 a sorozat legújabb tagja, és bár az 5G ezen a szinten még nem része az ajánlatnak, sok indok lehet, amiért ezt választhatják az alsó-középkategóriából a vevők.


[+]

161,9 x 75,5 x 8,9 milliméteres dimenziókkal rendelkező, tehát méretes eszközről beszélnünk, melynek 6,5 hüvelykes kijelzője 1080 x 2400 pixelen jelenít meg, technológiája IPS LCD, maximális képfrissítése pedig 90 Hz, ami 60, vagy akár 45 Hz-ig visszaskálázható, ezt AdaptiveSync néven hívja a Redmi, meglátjuk, hogy működik majd a gyakorlatban. Fent középen kameralyukkal oldották meg a szelfik kérdését, 8 megapixeles önfotók készülhetnek vele. Az ujjlenyomat-olvasó hátulról jobb oldalra került: hol van már az a felvetés a Redmitől, hogy LCD panelbe is bele tudják tenni az olvasót?


[+]

A MediaTek Helio G88 elsőre talán keveseknek lehet ismerős, ez egy friss chip, alapjaiban arra a Helio G85-re épít, ami a Redmi Note 9-ben is dolgozik, érdemi változásként azt említhetjük, hogy a G88 már támogatja 1080p felbontáson a 90 Hz-et, amire itt értelemszerűen szükség volt. Cortex-A75 alapokon, 2 GHz-es maximális CPU-órajellel, nyolc processzormaggal, illetve Mali-G52 grafikai egységgel van szerelve, 12 nanométeres a gyártástechnológiája, adatkommunikációs téren pedig ac-s WI-Fi-vel, 5.0-s Bluetooth-szal és LTE-vel (Cat7/Cat13) határozza meg a maximumot.


[+]

Van újítás a kameránál, az 50 megapixeles főkamera-felbontás nagyot ugrott az elődhöz képest, persze a sajtóközlemény nem említi pontosan, hogy mik a további specifikációk, de nyilván optikai képstabilizálásra és kiemelkedően jó optikára nem szabad számítanunk, mellette 8 megapixeles, ultraszéles, illetve 2-2 megapixelnyi makró és mélységérzékelő foglal helyet.


[+]

Android 11-alapokon fut rajta a MIUI 12.5, a beépített akkumulátor 5000 mAh kapacitású, tölteni pedig 18 wattos gyorstöltéssel tudjuk, ennek ellenére 22,5W-os adaptert adnak hozzá a dobozban. Vezetékesen visszafelé is tudunk tölteni 9 wattal, a további extrák között pedig a 2D arcfelismerést, a dupla hangszórót és a 3,5 milliméteres jack csatlakozót lehet említeni.


[+]

A Mi.com által amerikai dollárban megadott kezdőárak alapján a 4/64 GB-os belépőmodell 53 ezer forintnak felel meg, a 6/128 GB-os csúcsváltozat pedig 66 ezer forintnak megfelelő összeg, de állítólag egy hivatalos maláj forgalmazó már most valamelyest kedvezőbb áron tudja adni az eszközt: a lényeg az, hogy valószínűleg hozzánk is jön, és az 50-60 ezer forintos kategóriába kell elképzelni. Szürke (Carbon Gray), fehér (Pebble White) és kék (Sea Blue) színekben kerül piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

  • Redmi Note 10S - egy a sok közül

    A Redmi Note 10S egészen konkrétan a Redmi Note 10, csak lecserélték a lapkakészletet, kapott egy magasabb felbontású főkamerát és NFC-t. Meg vegy vastagabb árcetlit.

  • Redmi 9AT – nem ismeri a Gót

    Belépő hardverre teljes értékű szoftver helyett Android Gót kellett volna húzni, sokkal kedvezőbb árral.

  • Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek

    Hatalmas FHD panel, méretes telep, öt kamera még sincs Note utótag – furcsa hibrid az új Redmi alapmodell, és messze nem tökéletes.

  • Redmi Note 9S - filléreken múlik

    Szerencsére a Redmi márkajelzést viselő Xiaomi telefonok nem drágultak meg, a Note 9S az elődökhöz hasonlóan a kategória egyik legjobb vétele, de nem hibátlan.

Hirdetés