Oppo Reno7 Lite 5G - ők spórolnak, nem Te

A külsőre megy rá az Oppo lájtos ajánlata, és meggyűlik a baja a legerősebb mezőnnyel.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Reno7 Lite két nanoSIM-et fogad be minden hazai 4G és 5G sáv támogatásával, és jó beszélgetési hangminőséggel a hangszóró és mikrofonok oldaláról. Megvan a többcsatornás WiFi modem (802.11a/b/g/n/ac, Direct, HotSpot, Display), az 5.1-es Bluetooth (A2DP, LE, SBC, AAC, aptX HD, LDAC) és a 2.0-s USB (Type-C, MTP, OTG). A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a GPS, GLONASS, Galileo és a QZSS műholdakat lehet bevetni egy csatornán, fürge pozíciószerzéssel és iránytű segítségével. Megvan a giroszkóp, a gyorsulásmérő és az NFC, nincs infra vagy barométer.


[+]

A 4500 mAh-s telep nagyjából másfél napos üzemidőt biztosít átlagos használattal és 4,5-5,5 órás képernyőidőkkel, ami sok-sok 3D játékkal és kinti használattal egy napra szűkül, hangsúlyosabb böngészéssel és benti böködéssel pedig hét napra nyújtható. Ez jobb a legtöbb mai csúcskészüléknél, de rosszabb egy óriástelepes középkategóriásnál, a 33 wattos SuperVOOC töltő pedig egyórás etetéssel középsebességre lövi be magát. Az adapter szerencsére a pakk része, de a Samsung szemszögből fürge töltésadat is olyan egy gyorsabban végző Realme vagy Xiaomi mellett, amivel nem tud az Oppo kiemelkedni.


[+]

Oppo Reno7 Lite 5G
Pro
Remek összeszerelés, tűéles AMOLED panel
Korrekt sebesség és üzemidő
Jó főkamera és szenzorzoom nappal
5G, jack kimenet, microSD foglalat
Kontra
Masszív túlárazás extrák nélkül
60 Hz-en ragadt panel, Android 11
Gyenge esti képalkotás, nincs 4K videó
Nincs ultraszéles kamera, sztereó hangszóró
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 7,5 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 5 pont
Indulóár (8/128 GB, HUF) 149 990

Ízléstől függően a sokszínű, világító kamerakörös Reno7 Lite lehet üde, fiatalos és megnyerő, vagy almást dizájnvonalakat kölcsönvéve eléggé magamutogató, egy szakmai portálon mindenesetre nem a külső a lényeg, hanem az, hogy 150 rugórét mit kapunk. Bivalyerős féltestvérei mellett pedig egyszerűen túl keveset: a Realme GT Neo2 és Master, a 9 Pro+, OnePlus Nord2, de kitekintve a Galaxy A52s és a Poco F3 is sokkal inkább prémium tudású ajánlat. Hiába van meg ugyanis az 5G, a nappal korrekt főkamera és szenzorzoom, valamint az AMOLED panel és a jó üzemidő, ha ez lassan 100 ezer forintért általános. 150-ért pedig nem jön ki a matek 60 Hz-es képfrissítéssel, Android 11-en indító rendszerrel, gyenge esti képalkotással, monó hangszóróval, 1080p videókorláttal és ultraszéles kamera nélkül.

Még az infláció terheit rápakolva is az előbbi összeg illene az Oppo ajánlatára, amely talán pont ezeket a hiányokat igyekszik figyelemfelhívó küllemmel palástolni, de ha már dizájn, akkor magánvéleményem szerint a GT sorozat eredetibb, és ott nincs kamerás/kijelzős spórolgatás. A lapos és színes kivitel jelentős szolgáltatói kedvezménnyel vagy a boltokba kirakva foghat talán vásárlót, az viszont szerintem egyik hazai érdeklődőt sem hatja meg, hogy az Oppo Kínában exkluzív jellegű márka, ezért itthon is magasabban áraz. A magyar vásárló szerencséjére viszont épp ebben az ársávban lehet több évre letudni a mobilkérdést jobbnál-jobb készülékekkel, és ahol kiérdemelt, ott a Mobilarena plecsni is megvan.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés