Megérkezett Magyarországra az Oppo

Új mobilmárka startolt el hazánkban, az Oppo óvatosan kezd, de jövőre a tervek szerint begyorsulnak a dolgok.

Az Oppo hazai megjelenéséről már régóta folynak találgatások, de most jött el az a pillanat, amikor a márka hivatalosan is elindul Magyarországon. Nem véletlen az óvatos megközelítés, az Oppo egyik piacon sem ront ajtóstól a házba, piackutatást végeznek, csapatot építenek, majd amikor már minden készen áll, akkor belépnek hivatalosan is.


[+]

Nálunk két modellel indul el a forgalmazás, a Reno5 5G és a Reno5 Z lesz az első két termék, ami a boltok polcaira kerül, de nem csak a kártyafüggetlen értékesítés startol, hanem már rögtön két szolgáltónál (Telekom, Telenor) elérhető lesz Oppo modell. Ugyanakkor fontos tudni, hogy az Oppo ennél jóval nagyobb kínálattal rendelkezik és nem csak telefonokat gyárt, itthon ebből az óriási szortimentből még két TWS headset veszi ki majd a részét, amelyeket az első egy hónapban ajándékként is adnak majd az Oppo telefonokhoz.

Reno 5
Reno5 5G [+]

Az Oppo a BBK cégcsoport legmagasabban jegyzett márkája, ennek megfelelően árazásban sem a legolcsóbb modellekkel igyekszik versenyre kelni. Az Oppo egyúttal a leginkább innovatív brand is a BBK almárkái között, habár a Reno széria inkább középkategóriásnak mondható, de a gyártó igyekezett néhány funkcióval többet kínálni az itthon jobban ismert márkák ajánlataival szemben, például a doboz tartalma teljesnek mondható, nem csak töltőfej (65 wattos és 30 wattos), hanem áttetsző tok és headset is van a csomagban.

A Reno5 5G a komolyabb modell, ebben Qualcomm Snapdragon 765G chipset dolgozik 5G hálózati támogatással, Full HD felbontású, 6,4 inches (tehát relatív kicsi), AMOLED kijelzővel, amely 90 Hz-es képfrissítésre alkalmas, a magyarországi modellekben 8 GB RAM és 128 GB belső tárhely lesz, hátul pedig négy kamerát találunk. Ebből kettő inkább csak segédmodul (2 megapixeles makró és mélység), a főkamera viszont 64 megapixeles, PDAF élesítést kínáló, F/1,7-es apertúrával rendelkező, quad-Bayer szenzoros egység, az ultraszéles modul pedig 8 megapixeles felbontásra képes. Előre 32 megapixeles megoldás került, amit giroszenzoros EIS-sel támogattak meg a stabilabb videózás érdekében.

Reno 5
Reno5 5G [+]

Egyébként is fókuszban van a mozgóképek rögzítése, a kettős kamera mód az előlapi és a hátlapi szenzor képét egy felületre komponálja, esti környezetben pedig az Oppo ígérete szerint az átlagnál jobb lesz a minőség. A maximális felbontás 4K és 30 fps, ha Full HD-ra váltunk, akkor a 60 fps is elérhető. A Reno5-ben 4300 mAh-s akkumulátor dolgozik, amit a mellékelt, 65 wattos adapterrel igen gyorsan lehet tölteni, alig több mint fél óra alatt éri el a 100%-os kapacitást. Az 5.1-es Bluetooth, az 5G és az NFC sem hiányzik a funkciók közül, ahogyan a 3,5 mm-es jack csatlalkozó is adott. A két színben elérhető Reno5 5G itthon 169 900 forintért lesz a kártyafüggetlen piacon elérhető.

Reno 5 Z
Reno5 Z [+]

Valamivel olcsóbb (139 900 forint) a Reno5 Z. Ez 6,43 inches AMOLED kijelzőt kapott, de a 90 Hz-es frissítésről le kell mondani. A chipset a MediaTek műhelyéből érkező Dimensity 800U, amely szintén képes 5G hálózatokon is kommunikálni, a RAM mérete pedig itt is 8 GB, ahogyan a belső tárhely is 128 GB. A hátlapon itt 48 megapixeles a főkamera felbontása (F/1,7), a másik három modul megegyezik azzal, amit a Reno5 hátlapján is láthatunk, ugyanakkor az előlapi modul ebben a termékben csak 16 megapixeles fotókat tud készíteni. Az akkumulátor 4310 mAh-s, itt azonban csak 30 wattos gyorstöltés érhető el, noha ebben a kategóriában ez is korrektnek számít. Kékben és feketében lesz kapható a készülék mifelénk.

Reno 5 Z
Reno5 Z [+]

Mindkét Oppo modell az Android 11-re épülő ColorOS rendszert futtatja, amiről leginkább azt érdemes kapni, hogy alapjaiban nagyon hasonló ahhoz az OxygenOS felülethez, amely a OnePlus modellekből a hazai felhasználók számára is ismerős. Friss, teljes mértékben magyarított, jól optimalizált felületről van szó, amely valószínűleg ugyanannyira közkedvelt lehet majd, mint a testvérmárka megoldása. A két Oppo modell már nálunk van teszten, egy-két héten belül részletesen is be tudjuk mutatni majd a két újdonságot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Hirdetés