Hirdetés

Oppo R5s - vékonyság, végletes árakon

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A szerkesztőségünkben viszonylag ritkán vendégeskedik Oppo készülék, ráadásul a kínaiak közül ez érdekes módon nem is tipikusan az a márka, amiről nap mint nap hírek vagy pletykák keringenének. Körülbelül 10 évvel ezelőtt kezdték multimédiás lejátszókkal és audio eszközökkel, manapság pedig már a mobilos iparágnak is szereplői, jelenleg több mint 70 000 alkalmazottat számlál a cég. A termékeik sosem számítottak olcsónak, jelenleg is van közel félmillió forintot kóstáló fejhallgatójuk, másfél millió forint fölötti Blu-Ray lejátszójuk és számos egyéb drága, minőségi eszközük.

Oppo R5s kézben tartva
[+]

A mobiltelefonokkal foglalkozó Oppo és a multimédiás kütyükkel foglalkozó Oppo háttere nem tisztázott, de ha a fejlesztés gyártás helyét tekintve nem is biztos, céges szinten komoly közük van egymáshoz. A mobiljaik sem kifejezetten a fillérekért megvehető kategóriát képviselik (a megfizethetőbb szegmensben a OnePlust kínálják, mint lehetőséget), néhány napra viszont képesek voltak félretenni ezt az üzletpolitikát és az R5s névre hallgató kütyüjüket egy bevezető akció keretein belül arcpirítóan olcsón, 200 euró fejében kínálták. Sokan arra tippeltek, hogy ez az ár sokáig ki fog tartani, viszont a készlet jelenleg kifogyott és az ára pedig 430 euróra változott. Azt, hogy a későbbiekben lesz-e még ilyen akció, nem tudhatjuk, az viszont valószínű, hogy ha tartósan a 63 000 forint körüli összegért kínálnák, akkor nem is tudnának annyit gyártani, amennyi megrendelés befutna hozzájuk. Egy kedves olvasónk időben csapott le az R5s-re, így ő még kedvezményes áron vásárolhatta meg a mobilt, a teszt erejéig pedig rendelkezésünkre bocsátotta, amit ezúton is köszönünk.

Az Oppo R5s doboza
[+]

A fehér színű plasztikdoboz felszereltsége egészen bőséges, a telefonon kívül egy kijelzővédő fóliát, egy átlátszó műanyagtokot, egy SIM-tűt, egy microUSB kábelt, egy VOOC töltőfejet, illetve egy in-ear kialakítású headsetet tartalmazott, amihez egy microUSB-jack adapter is tartozik, mivel a készülék annyira vékonyra sikerült, hogy a 3,5 milliméteres jack csatlakozó nem is fért rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Oppo

Azóta történt

 • Oppo: A ScreenFlash előbb volt, mint a RetinaFlash

  A kijelző felvillantása önfotózáskor ügyes trükk az arc megvilágítására sötétben, és az Oppo most elbüszkélkedett, hogy ők előbb vetették be a mutatványt, mint az Apple.

 • Európában is kapható lesz az Oppo R7s

  Bemutatkozott a kínaiak legújabb phabletje, ami középkategóriás felszereltség mellett a rendszermemória méretével emelkedik ki a konkurensek közül.

 • Jóváhagyást kapott az Oppo A53

  A kínai hírközlési hatóság már áldását adta a cég újdonságára, ami a phablet kategóriában próbál szerencsét, méghozzá középkategóriás felszereltséggel.

 • Hivatalosan is bemutatkozott az Oppo A33

  Sokat pletykáltak már a készülékről, amit az alsó-középkategóriába szán a gyártó, méghozzá Snapdragon 410 SoC-vel és 5 hüvelykes kijelzővel.

Előzmények

 • Bemutatkozott az Oppo R5s

  A 5,2 hüvelykes kijelzővel szerelt készülék a középkategóriában versenyzik, a mobil az elődhöz képest kétszer annyi rendszermemóriát és háttértárat kapott.

 • Megérkezett az Oppo ColorOS 2.0

  Elérhető a Color OS 2.0 UI az Oppo Find 7 és Find 7a tulajdonosok számára, amely számos újítást és remek gesztusvezérlést hoz.

Hirdetés