Oppo: A ScreenFlash előbb volt, mint a RetinaFlash

Az Apple iPhone 6s és 6s Plus egyik új feature-je a gyártó által Retina Flashnek nevezett megoldás, amely szelfikészítéskor lehet igazán hasznos. Ahelyett ugyanis, hogy a cupertinóiak előlapra is elhelyeztek volna egy ledes villanót, a kijelzőt vetik be „vakuként”, amely a hagyományos fényerő maximumánál háromszor fényesebben villan fel, ráadásul a szoftver a színárnyalatot úgy igazítja, hogy a lehető legtermészetesebb bőrtónusok jelenjenek meg az elkészült képeken.

Az Oppo büszke arra, hogy előbb vetette be „kijelzővakuját”, mint az Apple
Az Oppo büszke arra, hogy előbb vetette be „kijelzővakuját”, mint az Apple [+]

A dolog azonban nem újdonság, mi is nem egy olyan készülékkel találkoztunk, amely hasonló trükkel él, aminek az egyik előnye az éles vakufénnyel szemben az, hogy kisebb az esély a vörösszem effektusra. Az Oppo most indiai Facebook oldalán kürtölte világszerte, hogy ezt már ők is bevetették számos készülékük esetében, méghozzá azelőtt, hogy „mások” ennek újszerűségével páváskodtak volna. Az Oppo Mirror és R-széria is alkalmazza a ScreenFlash fantázianevű trükköt. Az új iPhone-ok érkezésekor egyébként a legtöbb gyártó szeret elbüszkélkedni saját megoldásaival a cupertinóiak ellenében. Más kérdés persze, hogy az Apple marketinggépezetének köszönhetően sokszor az iTermékekkel terjednek el a hasonló trükkök igazán széles körben.

Azóta történt

Előzmények

  • Oppo R5s - vékonyság, végletes árakon

    Egy bevezető akció keretein belül, néhány napon át 200 euróért kínált az európai OppoStyle egy olyan felső-középkategóriás készüléket, ami valójában jóval többet ér. De azért nem 430 eurót.

  • 12 megapixeles fényképezőre válthatnak az új iPhone-ok

    Az Apple minden valószínűség szerint elköszön a hátlapi kamera 8 megapixeles felbontásától a mobiljai esetén, az idei modellek 12 megapixelben készíthetik a képeket.

Hirdetés