Vizet fakaszt a OnePlus fejlesztőcsapata

Hirdetés

Tekintélyes siker eddig a OnePlus 3, amely külsőleg és belsőleg is letisztult lett, ráadásul sorra jönnek ki az apróbb javítások, az egyik például rendbe tette a gyenge hangminőséget videofelvételkor. Persze, a javításokkal hibák is becsúsznak, úgyhogy az OxygenOS-t folyamatosan tatarozgatja a OnePlus. Kínában, a Play Áruház nélküli felületet HydrogenOS-nek hívják, és eddig külön csapat dolgozott a fejlesztésén, a felület pedig jobban elüt a vegytiszta Androidtól. Most azonban egyesülhet a két UI variáció. Az XDA Developers beszámolója szerint elsősorban a gyorsabb frissítések érdekében dolgozik a jövőben egy, összevont csapat, egyféle gyártói felületen. Bár a mostanában kipróbálható, 3.5.1-nél járó OxygenOS Community Build még nem ennek a végeredménye, az UI már a tervezett irányba halad, és több apró változást is hozott az egyelőre korlátozottan elérhető, közösségi update.

Idén ráfekszik a szoftveres támogatásra a OnePlus, ennek részeként egyesíti kínai és nemzetközi felhasználói felületét
Idén ráfekszik a szoftveres támogatásra a OnePlus, ennek részeként egyesíti kínai és nemzetközi felhasználói felületét [+]

A OnePlus 3-on kipróbálható felület itt-ott szakít a Material Design egyszerű megjelenésével és animációival, és bár maradt Android 6.0.1-en, a kapcsolópanel 7.0-s stílusjegyeket vett fel. Pofozgatták a tárcsázót, a fájlkezelőt, az időjárás appot és a kameraszoftvert is, nem hivatalos kiadás lévén ugyanakkor maradtak a verzióban bugok is, ezeket alighanem orvosolni fogják a globális startra. Jó hír, hogy a pontos sRGB képernyő kalibrációs mód a fejlesztői beállításokból a megjelenés fül alá került, úgyhogy könnyebben lehet a kékes, túlszaturált színvilágot természetesebbre állítani. Arról nem esett szó, hogy mikor jöhet a váltás Android 7.0 Nougatra, ám alighanem ez is tervbe van már véve.

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus Icons - ígéret szép szó

    Nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy tényleg a mobiljairól ismert kínai gyártó lesz-e az, aki az állításoknak megfelelően töredékáron kínálja a csúcskategóriától megismert hangminőséget.

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • OnePlus 3 - Szentháromság

    Parádés összeszerelés, 6 gigabájt RAM-mal büszkélkedő felszereltség és letisztult, fürge szoftverfelület: a OnePlus az okostelefonok három alappillérét hibátlanul hozza, nem egy rivális árának a feléért.

  • Super AMOLED kijelzőt kaphat a OnePlus 3

    Egyre több forrásból érkeznek a pletykák az új OnePlus-szal kapcsolatban, szóba került a 6 gigabájt RAM, a gyártó új gyorstöltési technológiája és a Qualcomm Snapdragon 820 is.

Hirdetés