Hirdetés

MuziX blog: Sokszorosan díjnyertes a SoundMAGIC E10s

Ismét egy új márkát mutathatunk be a MuziX blog hasábjain, de a név sokak számára ismerősen csenghet, hiszen a SoundMAGIC évek óta közszájon forog. Ezt a népszerűséget többek között a remek ár/érték arányának és az E10 névre hallgató fülhallgatójának köszönheti, ami annyira jól sikerült, hogy a What HiFi? nem is egyszer választotta az 50 angol font alatt beszerezhető legjobb fülhallgatónak: 2011 óta zsinórban gyűjti az elismeréseket, idén is megvédte a címét.

MuziX blog: Sokszorosan díjnyertes a SoundMAGIC E10s
[+]

Mondanám, hogy ezek után nagy izgalommal bontottam a dobozt, de valójában régi ismerősként üdvözöltem a hozzám került E10s-t, korábban ugyanis egy évig birtokoltam E10-et, ami mindvégig hibátlanul szolgált és a nálam töltött idő alatt tartósnak is bizonyult. Az E10 és az E10s közötti legfontosabb különbség a mikrofon és a táviránytó megléte, ráadásul a SoundMAGIC gondolt egy olyan dologra is, amire a nagy gyártók közül korábban senki: tettek egy kapcsolót a távirányítóra, amivel fel lehet cserélni a lábkiosztást: ezzel gyakorlatilag mindennel kompatiblissé tették az eszközt, ami 3,5 milliméteres jack csatlakozón ad ki magából hangot.

A doboz jól néz ki és a felszereltsége is bőséges: jár hozzá három pár hagyományos szilikon illeszték, egy pár dupla harang, egy csipesz, egy cipzáras tok, végül, valamint egy jack átalakító, ami szétválasztja a mikrofonbemenetet a hangkimenettől, így régebbi laptopokkal vagy asztali számítógépekkel is igénybe vehetjük a mikrofont.

MuziX blog: Sokszorosan díjnyertes a SoundMAGIC E10s
[+]

Az E10s nem csak a fotókon látható piros/fekete köntösben érhető el, van belőle arany/fekete, lila/fekete és ezüst/fekete kombináció is. Mindegyik árnyalatban kimondottan tetszetős: a fülhallgató, a mikrofon, a felvevőgomb környéke, illetve a jack csatlakozó is fém borítást kapott, ez kimondottan elegáns megjelenést kölcsönöz a fülhallgatónak, egyedül a korábban említett lábkiosztás-kapcsoló néz ki tájidegennek: műanyagból készült, ráadásul azon belül is a gagyibb fajtából, mintha nem a gyárban került volna rá, hanem egy lelkes amatőr forrasztgatta volna oda.

Ha már szóba kerültek a negatívumok, gyorsan tudjuk is le mindet, ugyanis nincs belőlük sok: a driver flex, azaz a behelyezéskor felmerülő, nyomáskülönbség miatti idegesítő pattanás enyhe mértékben ugyan, de az E10-eknél is előfordul, a nálunk járt tesztpéldány bal oldala ilyen volt, a jobb oldala nem, de ez abszolút a gyártási szórástól függ, van, aki egyáltalán nem tapasztalja ezt a hibát. Hátrányként említhető még a kábel, ami az átlagnál strapabíróbbnak tűnik, viszont nagyon merev, előfordulhat, hogy váratlanul, például egy hirtelen fejfordítás hatására kiesik a fülünkből a kütyü.

MuziX blog: Sokszorosan díjnyertes a SoundMAGIC E10s
[+]

A mikrofon a baloldali fülhallgató alatt néhány centivel található, pont jó helyen, a beszélgetési minőségre ezért nem is lehet panasz. A hangminőségről összességében elmondható, hogy a kategóriatársakhoz képest kiemelkedő: a 10 milliméteres átmérőjű, dinamikus, neodímiumból készült meghajtói sokkal több részletet adnak vissza a zenéből, mint a hasonló összegekért fellelhető fülhallgatók nagy része. Teszi ezt úgy, hogy közben abszolút populáris a hangképe. Sok benne a mély, ez vitathatatlan, kicsit sötét és magasakban kicsit hiányos az összbenyomás, de abszolút barátságos mértékben, korrekt részletességgel és szeparációval, ugyanakkor elég szűkös térrel. Részben a visszafogott magasaknak köszönhetően sibilance-effektet egyáltalán nem produkál, nem szúrós a hangja, kimondottan kellemesen hallgatható.

A 46 ohmos impedancia soknak hangzik, de a 100 dB-es érzékenység már egy teljesen átlagos érték, a hajthatóság csak kicsit nehezebb, mint egy hasonló kategóriájú fülhallgató esetén, egy jobb okostelefon gond nélkül kihozza az E10s-ből a maximumot. A frekvenciamenet elméletileg 15 - 22000 Hz közötti tartományokban mozog, a kábel hossza 1,2 méter, vezetése szimmetrikus. A jack csatlakozó felülete aranyozott.

MuziX blog: Sokszorosan díjnyertes a SoundMAGIC E10s
[+]

A SoundMAGIC E10s egy remekül sikerült kütyü, ami évek óta a kategória egyik legjobb választása. Legyen szó akár a mikrofon nélküli, 12 600 forintos változatról, akár a 13 500 forintos, mikrofonnal és felvevőgombbal ellátott E10s-ről. Apple-tulajdonosoknak jó hír lehet, hogy 15 300 forintért elérhető az E10m is, amin nincs ugyan lábkiosztás-kapcsoló, de helyette vannak hangerőszabályzó gombok, amik iPhone-okkal, iPadekkel és iPodokkal egyaránt működnek.

Azóta történt

Előzmények