OnePlus Icons - ígéret szép szó

Zenei minőség, verdikt

A teszt legnagyobb kérdése az, hogy vajon tényleg túl tudja-e a szárnyalni az Icons zenei minősége a négyszer-ötször drágább kategóriatársakét. A válasz röviden: nem, de az illúzió, amit ad, nem rossz. Ha megfelelően illeszkedik a füles, akkor karakteres, ütős és telt mélyeket kapunk, ugyanakkor nem veszi el a középtartomány helyét, ilyen téren nagyon jó a koherencia, egyedül a magas tartomány az, ami nem elég élénk, és ahol sokszor támad majd hiányérzetünk.

Három gomb került a távirányítóra.
Három gomb került a távirányítóra. [+]

A magasak hiánya sokszor sejtet tompaságot és részletszegénységet, főleg akkor fagy le a mosoly az arcunkról, amikor egy karakteres énekhang mögötti háttérhangszerre próbálunk figyelni, olyankor ugyanis gyakran elvérzik a fülhallgató, nem beszélve a nagyzenekari művekről, amivel tényleg nem nagyon tud mit kezdeni. A dinamikája ellenben meglepően jó, egy-egy váratlan impulzust néha olyan erővel ad át, ami tényleg nem jellemző a hozzá hasonló árú eszközökre.

Az igényes csomagolás mindig erőssége volt a OnePlus termékeknek.
Az igényes csomagolás mindig erőssége volt a OnePlus termékeknek. [+]

Nem nevezhető rossznak a OnePlus Icons, viszont a beharangozása alapján, ezen az árszinten többet vártunk volna tőle. Részletesebb és jóval összeszedettebb hangképet ad, mint a Xiaomi Piston 3, viszont nem egy ligában versenyeznek, tesztünk alanya már majdnem a Vsonic GR07 és az RHA MA750i árszintjén van, amikkel szemben már egyértelműen alulmarad. Az egyszerű, dinamikus meghajtó ellenére örömteli módon nem jelentkezik driver flex, kényelmes is a kütyü, ugyanakkor az izoláció nem tökéletes. Ha találunk megfelelő illesztéket, akkor különleges basszusokban lehet részünk, viszont a gyártó erre nem ad sok esélyt a háromféle szilikonnal, ami szintén negatívumként fogható fel. A gyártó rajongói örülhetnek, hogy a csúcstelefonjukhoz vásárolhatnak egy jobb minőségű fülhallgatót, viszont reálisan nézve talál jobb opciót, aki nagyjából húszezer forintot szeretne in-ear headsetre költeni.

szentkuti11

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus 3 - Szentháromság

    Parádés összeszerelés, 6 gigabájt RAM-mal büszkélkedő felszereltség és letisztult, fürge szoftverfelület: a OnePlus az okostelefonok három alappillérét hibátlanul hozza, nem egy rivális árának a feléért.

Hirdetés