2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Nubia N1 Lite - nekik sem könnyű

A ZTE almárkájának belépő szintű phabletje önmagában sem igazán hódít, de a konkurencia ismeretében kifejezetten szomorkás összképet mutat. Leszámítva az ujjlenyomat-olvasót. Az jó.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A tavaly bemutatott, akkumulátorhangsúlyos phablet lite verziója valóban elég lite. A Nubia N1 középkategóriás eszköznek készült, ennek megfelelő specifikációval, viszont az 5000 mAh-s akkumulátor elég meggyőző érv az egyébként korrekt, de nem különösebben érdekes hardverrel szerelt készülék mellett. A Nubia N1 Lite hasonló dimenziókkal bír, de mindenben alulmarad az N1-gyel szemben, olyannyira, hogy egy kategóriát is visszalép. Ez nem okvetlenül baj, a Huawei által dédelgetett P-sorozat könnyített verzióira is ez jellemző.


[+]

Belépő szintű 5,5 hüvelykesnek elvileg még éppen elfogadható lenne, de a kommersz hardverhez, a gyenge teljesítményhez és a minimalista szoftverkörnyezethez kissé elmérték az árát. Ebben az árkategóriában a legnagyobb a tolongás, nagyon komoly konkurencia sorakozik fel a Nubia N1 Lite-tal szemben, azonos árfekvésben vannak erősebb opciók, de még az ismertebb márkák kínálatában is találunk olyan lehetőséget, amely csábítóbb, mint a Nubia. Ráadásul a Nubia brand hiába van a prémium kategóriába lőve, ezt hazánkban elég kevesen tudják kapásból, hiszen az anyacég ZTE leginkább semennyit nem áldoz itthon arra, hogy a Nubia nevet népszerűsítse és az átlagfelhasználók számára ismertté tegye.


[+]

A csomagolás viszont megnyerő és csinos, ahogyan egy magasabbra pozicionált terméknél ez illő. A doboztetőn a márkajelzés dominál, a modellszámot és némi technikai információt pedig alulról lehet begyűjteni. A pakk az arany szegélynél nyílik, amivel szokás szerint egyenesen a készülékbe botlunk. Külön készüléktálca nincs, az európai szabványnak megfelelő 1500 milliamperes töltőfej és a microUSB kábel a műanyag, strukturált dobozbelsőben kapott helyet a dokumentáció alatt. Füles nincs, a későbbiekben az is kiderült, lehet, hogy okkal nem biztatnak zenehallgatásra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nubia N1 - nem mindegy

    Amióta a ZTE almárkája újra elérhető itthon, egyre-másra jönnek a különböző középkategóriás termékek. Az N1 lassan egy éve mutatkozott be, de pont ezért lehet ütőképes, ráadásul óriási akkut kapott.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.