Hirdetés

Nokia Lumia 1320 - visszafogott óriás

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Nokiában az a jó, hogy Nokia. Nem egy ismerősöm vásárolt az utóbbi időben készüléket, és azon oknál fogva választotta a finn gyártó termékét, mert ismeri és bízik benne. Egyértelműen ez az egyik segítség a vállalatnak, éppen ezért hiába kerültek a Microsoft kezei közé, az azért mégsem hangzana jól, hogy van egy Microsoft telefonom. Ugyan a névhasználati jogokkal kapcsolatban több információ látott már napvilágot, jobban tenné a redmondi cég is, ha megtartaná az eredeti megnevezést, de erről még nem lehet biztosat tudni. Az élet azonban nem áll meg, néhány hónapja a – lényegében akkor még önálló – Nokia egy sajtótájékoztatót tartott, melynek keretében több érdekes készülékről is lerántotta a leplet. Hódítanak az egyre nagyobb kijelzővel szerelt mobilok, és ha már így van, akkor a finnek is úgy gondolták, nem aprózzák el a dolgot.

Nokia Lumia 1320
[+]

A fejlődő piacokra szánt Asha széria mellett három Lumia modellről is szó esett, melyből kettőnek az okostelefonok piacán szánnának hódító szerepet. Az abszolút csúcsmodellnek számító Lumia 1520 rivaldafényében osztozkodva tesztalanyunk is hasznos tagja lehet a sorozatnak. A Nokia állásfoglalása szerint kellenek a nagy és olcsó készülékek, hiszen a Windows Phone terjedését alapvetően segíthetik. Nem véletlenül mondják persze ezt, gondoljunk csak az alsó kategóriában hatalmas népszerűségnek örvendő Lumia 520-ra, ami sokat hozzátett az operációs rendszer terjedéséhez. Amiről viszont most szó lesz, az a Lumia 1320, mely nagyobb testvéréhez képest visszafogottabb, ám egyáltalán nem gyenge tudással büszkélkedhet. Hatalmas mérete pont azoknak lehet jó választás, akik kipróbálnák a WP-t, de vágynak az átlagosnál nagyobb képernyővel kecsegtető okostelefonokra.

Nokia Lumia 1320
[+]

A doboz kiterjedésével nem lehet már ilyen esetben ügyeskedni, hatalmas kék papírkartonba helyezték a készüléket, rajta a telefonról készült képpel. Az XXL GSM futárja által ideszállított készülék sárga színben pompázik, emellett piacra került még piros, fehér és fekete színekben. A csomagolás tartalma átlagos, a leírást tartalmazó dokumentumok mellett egy microUSB kábelt, egy töltőfejet és egy normál kialakítású fülhallgatót kapunk, utóbbi minősége azért elmarad az elvárt szinttől.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

Előzmények

 • Nokia Lumia 1520 - ablak-zsiráf

  Az eddigi legnagyobb és legerősebb Windows alapú telefont dobta a patinás gyártó, minden benne van, amit jelenleg tudnak. Ezen még rajta van a Nokia felirat.

 • Nokia Lumia 1020 - fényképesztő

  Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.

 • Nokia Lumia 625 - 4G az ablakpárkányon

  Újabb Lumia, ezúttal a kamera kapott picit nagyobb hangsúlyt, illetve a kijelző méretét növelték a finnek. Egyébiránt ez a Lumia is pont olyan, mint a többi.

 • Nokia Lumia 925 - fogyókúra

  A Lumia 920 drabális megjelenését ért kritikák miatt itt van szinte ugyanez, csak sokkal kecsesebb verzióban, némi kamerát érintő változásokkal.

Hirdetés