Hirdetés

Nokia Lumia 925 - fogyókúra

Hirdetés

Bevezető

A Lumia 925 londoni bemutatóján a Vodafone készülékekért felelős illetékese is színpadra állt, és az hangzott el tőle, hogy azért örül ennek a telefonnak, mert a Lumia 920 szerinte már túl nagy és nehéz volt, bezzeg az újdonság mennyire kecses. És eléggé igaza volt, nem csak abban, hogy a 920-as valóban nem a vékonyság szobra, hanem abban is, hogy a 925 tényleg megdöbbentően filigrán eszköz, legalábbis ha a Nokia többi termékéhez hasonlítjuk. A finnek ugyanis sem most, sem korábban nem szálltak be abba a karcsúsítási versenybe, ahol most akutálisan a Huawei vezet a P6-tal (de volt Alcatel, Fujitsu és Samsung királyság is), ugyanakkor a jelek szerint ők is érezték, hogy meg tudják csinálni vékonyabbra is ugyanazt. Főleg, ha babrálnak az optikai képstabilizátorral.

Nokia Lumia 925
[+]

A Lumia 925 premierjén két dologról esett több szó az átlagosnál. Az első a kamera képességeik méltató, elég látványos és kissé groteszk előadás volt, ahol kosármezben ugrabugrált az eddig a prezentációt viselő hölgy, a másik pedig a termék vékonyságát és anyaghasználatát emelete ki. Ez hozzáértők számára azt is jelentette, hogy most sem kell döbbenetes hardveres képességekről beszámolnunk, a WP8-as rendszer a már-már szokásosnak mondható architektúrán teljesít szolgálatot egy jellegzetesen nokiás csomagolásban.

Nokia Lumia 925
[+]

A finnek számára nyilván fontos a Lumia 925 sikere, de július 11-én újabb bejelentésre készülnek, ami az előzetes hírek szerint nagyobb port fog felverni, ez a készülék - bár akutálisan csúcsmodellnek számít - inkább ráncfelvarrásnak tekinthető. Jól jelzi ezt az is, hogy nem 930 lett a neve, hanem csak 925 - nem volt még nem nullára végződő Lumia modell a Nokia történetében, legalábbis önálló modellként, mert azért a 928-at meg lehet említeni, ez viszont a Verizon kínálatában bukkant fel kizárólag (xenon vakuval). Úgyhogy a látványos londoni show ezúttal egy ráncfelvarrott telefonnak szólt, olvasgatva a visszajelzéseket mindenki egy kicsit talán többet várt ettől, de akik eddig a 920-at annak méretei miatt nem választották, azok talán örülnek a sokkal légiesebb 925 érkezésének, amit mi az XXL GSM-től kaptuk meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés