Hirdetés

Nokia 6233 - csikorgó üzlet

Hirdetés

Külső

Amikor két éve a finn hadsereg csatarendbe állította a 6230-at leginkább csak dicsérő szavakat kapott, leszámítva őskövületnek tartott kijelzőjét. Egy éve rá jött az „i” ráncfelvarrás, melyben javult a kijelző és a kamera felbontása is, de ekkor sem lett felhőtlen a fogadtatás. Habár a kijelző igen finom rajzolatú, de túl pici fizikai méretű volt, ám az 1.3 megapixeles kamera is elmaradt a konkurens modellek szolgáltatásaitól. Ismét eltelt egy év és jött is a folytatás, méghozzá a 6233 személyében.

A tesztalany az XXL GSM jóvoltából jutott el hozzám. Bevallom, kicsit csalódás volt számomra az alapcsomag. No, nem a doboz szépségével volt bajom, csupán a tartalmával. A telefon mellé töltőt, sztereó fülest és 64 MB kapacitású microSD kártyát is mellékel a gyártó, de valamiért USB kábel nem volt raktáron. Az ezüstös színű készüléktest nagyrészt kellemes tapintású, lágyabb műanyagból készült, mely fogásra már-már gumiszerű. Kényelmesen kézre áll annak ellenére, hogy érezhetően nehéz és kissé túlméretes. A súlyra persze megvan minden oka, hiszen a szappanra hajazó előlap sziluettjét rozsdamentes acél berakás őrzi. Ugyanez az exkluzív érzetet keltő fém választja el a gombokat és veszi körbe a kamerát is. A teljességhez hozzátartozik, hogy fekete színben is kapható a modell, fotózási okok miatt inkább a szürkét hoztuk el, de íme egy kép, melyen mindkét árnyalat látható.

A készüléktest bal oldalán az adó-vevő gombon kívül a memóriakártya foglalat kapott helyet, míg jobb oldalra a hangerőszabályzó és kamera indító alkalmatosságok, valamint az infravörös csatlakozó került. Hangszóróból mindét oldalra jutott, merthogy sztereó hangzásképpel van dolgunk, méghozzá a koreai gyártó modelljeitől eltérően itt valóban megvan a „fíling”. Sajnálatos módon még egy hangkeltővel sikerült összeakadnom, ez pedig a négyirányú navigálógomb, mely felfelé nyomásakor iszonyatos csikorgásokat produkált. (Hangfájl!) A többi billentyű nesztelenül és nagyon kényelmesen teszi a dolgát. A finn gyártó jó szokásának megfelelően az alul elhelyezett töltő és rendszercsatlakozó külön egységek, így tetszőleges tartozék csatlakozása mellett is tölthető a készülék.Kattintásra forog!

Az akkumulátor és SIM behelyezése az egyik sokkoló momentum, mivel a műanyag fedlap valamiért sehogy sem akar lejönni majd utána visszamenni a helyére. Viszont egy reccsenéstől sem megrettenő határozott mozdulattal a feladat abszolválható. Ugyanilyen erőskezű vezért igénylő hadművelet a fejhallgató csatlakoztatása is. Először is nem lehet eldönteni, hogy milyen irányban kellene a helyére dugni, merthogy sehogy sem akarja az igazságot. Iszonyatos préselések árán aztán a helyére applikálható, de vigyázni kell vele, mert van amikor csak a füles egyik fele szól, ilyenkor kis cibálás után kideríthető, hogy a csatlakozó melyik fele nem érintkezik rendesen. A füles eltávolítása is okozhat bonyodalmakat. Ha nem sikerül teljesen merőlegesen kihúzni, valami kóbor érintkezés miatt a készülék újraindul. A memóriakártya beüzemelése már sokkal könnyedebb feladat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés