Nokia 5230 - a legolcsóbb érintős okostelefon

Hirdetés

Előszó

Őszintén szólva semmi rációt vagy logikát nem látok abban, amit a Nokia az érintőkijelzős készülékekkel csinál. A finn gyártónak nagyon is tisztában kellene lennie azzal, hogy manapság az érintőkijelző a divat, hiába tehát a jól csengő név, hiába használ valaki tíz éve finn mobiltelefont, ha úgy érzi, hogy érintőkijelző kell neki, akkor váltani fog, ha pedig nem talál házon belül megfelelő modellt, akkor a Nokia nagyon-nagyon rosszul járhat. Az ő vásárlóik jelentős része ugyanis fanatikus rajongó, olyan ember, aki életében nem használt még más márkát, ha pedig az érintőkijelző miatt muszáj lesz váltania, akkor valószínűleg rá fog jönni, hogy nem csak a Nokia gyárt mobiltelefonokat — ez hosszú távon pedig akár azt is jelentheti, hogy finn barátaink elvesztik a legnagyobb mobilgyártó fején ülő képzeletbeli koronát.

Nokia 5230
[+]

Elképzelhető persze az is, hogy csak én látom ilyen veszélyesnek ezt a helyzetet, az érintőkijelző pedig nem jelent akkor érvágást a felhasználóknak, hogy azért lemondjanak imádott brandjükről. Persze a Nokia termékfilozófiájában ebben az esetben sem találni majd semmi logikát, hiszen egy év alatt mindössze öt érintőkijelzős modellt sikerült piacra dobniuk (az internet tablet szériát most hagyjuk ki), melyek közül három szinte teljesen ugyanolyan. Ott van ugyebár az egyéves születésnapját ünneplő Nokia 5800, annak enyhén butított változata, az 5530, most pedig az 5230, mely akárhogy is nézem, egy más dobozba csomagolt 5800. Hogy mennyire hasonlít, azt persze a következő oldalakon fogjuk meglátni.

Nokia 5230

A tesztpéldányt a GsmLine.hu küldte el hozzánk: a doboz ismerős lehet a korábbi modellekből, ráadásul a tartozékok terén sem hoz újat, hiszen a hálózati töltőn, a miniatűr adatkábelen, a 2 GB-os microSD kártyán és a pengetőn kívül csak egy szabványos csatlakozóval ellátott fehér fülhallgatót kapunk, mely csodálatos módon pont úgy néz ki, mint az iPhone mellé csomagolt darab. Azaz várjunk csak; akad itt más is! Egészen pontosan három darab színes hátlapot kapunk extraként, visszajött a cserélhető borítás korszaka!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés