Hirdetés

MWC blog: A sorban állás napja

Délben az LG-nél is volt sor, de ott nem jártam, csak hallottam a hírét. Viszont a 14:00-kor kezdőd Huawei eseményre már valamivel 13 óra előtt odaértem, hogy azt lássam, hogy már emberkígyó lóg ki a Nemzeti Palota előtti szökőkút elé, miközben az elvileg regisztrált vendégek legalább fele még a fentebb említett LG sajtótájékoztatón szippantotta magába a G6-tal kapcsolatos információkat. Időben beálltam, mondhatjuk, mert elvileg 10 magyar újságírónak kellett volna beférnie, de hárman kint maradtak. Tök egyszerűen nem ment le a sor addig, amíg elkezdődött a prezentáció. Ez ugye több mint egy órát jelent.

Oké, túl is volt tolva, tökre egyértelműen több regisztrációt fogadtak be, mint amennyi férőhely volt a teremben. De nem az volt, hogy akkor talán majd 10 ember áll, hanem amikor kijöttem fél 4-kor, akkor láttam, hogy még mindig állnak bőszen kint (mert a meghívottak termékmintát vehettek át) ránézésre kétszázan. Az sok. És miután a Nokia (illetve a HMD) több levélben is a lelkemre kötötte, hogy fél 5-kor ők bezárják a kapukat, ezért én speciel át sem vettem a termékmintát (kapunk a Huawei hazai képviseletétől később), ahová az ott maradók elmondása szerint további másfél órás sor volt.

A befelé váró sor a rendezvény után
A befelé váró sor a rendezvény után [+]

A Huawei prezentációja egyébként nem volt túl összeszedett. Valami negyedórát beszélt a Pantone egyik prominense arról, hogy a kék és a zöld szín miért frankó, látszott, hogy ő színekkel kel és fekszik, de amikor azt mondta, hogy a kék esetén az emberek átgondolják, hogy mi a kék szín szerepe a történelemben, akkor azért azt gondoltam, hogy itt már terjeng némi bullshit-szag. A P10 és a P10 Plus specifikációi pedig tök összevissza jöttek elő, nem lehetett tudni, hogy amit elmondanak, az most melyik modellre érvényes, esetleg mindkettőre, később kellett pontosítani a cikket, mert a színpadon elhangzottak alapján nem volt egyértelmű.

Ezen a slide-on semmi nem utal rá, hogy ez csak a P10 Plusra vonatkozik
Ezen a slide-on semmi nem utal rá, hogy ez csak a P10 Plusra vonatkozik [+]

A Nokiánál (odaértem négyre az Origo techrovat vezetőjével, mi ketten voltunk ugyanis csak felírva Magyarországról) szintén óriási sor volt, de azért nagyságrendekkel kisebb volt így is, mint a Huawei-nél. Négykor nyitjuk a kapukat, mondta a nagyon szigorú levél, négykor semmit nem nyitottak ki, maximum a szájukat, de 10 perccel később valóban megindult a vánszorgás befelé. És amikor már majdnem bejutottunk, akkor az origós kollegát nem találták meg a listán (úgy, hogy a kezében volt a telefonján a visszaigazoló email), átették egy másik sorba, az volt a "hátha sor", vagy bejutsz, vagy nem, ha marad hely. Hát nem maradt, szóval ő tök feleslegesen rohant át velem a Huawei-ről és állt sorba 30 percet. Nem is volt jó hangulatban utána, és tökre én is lehettem volna, aki ugyanígy megszívja, mert nekem is levélben volt egy visszaigazolásom, mint neki.

A sor a Nokia esemény előtt
A sor a Nokia esemény előtt [+]

Bent viszont kiderült, hogy nem véletlenül limitált a létszám, mondjuk le volt téve 100 szék, egyébként tényleg el is fértünk, állati barátságos volt az egész, jópofa poénokkal, noha szerintem a telefonok nem nagy számok, de lehet, hogy a piac így is kajálni fogja. A legmenőbb az volt, hogy a színpad mellett volt egy pár fős kórus és egyszer csak elénekelték a Nokia csengőhangot, aztán amikor mondták, hogy ez most a Nokia új korszaka, akkor azt, hogy Halleluja. Még a Google-től is jött egy tag, hogy köszöntse a Nokiát az Android-családban.

Családias méretű rendezvény
Családias méretű rendezvény [+]

Elvileg volt valami party is a rendezvény után, de rohantam tovább, mert mivel a Huawei-nél nem tudtam lefotózni semmit, ezért ezt pótolni akartam. És kiderült, hogy van még egy Huawei buli a város másik végén (fél óra volt gyalog), ami amúgy a fotózásról szólt és nem tech újságíróknak, de bekönyörögtem magam, ami azért volt jó, mert ott volt Lizzie, az egyetlen legjobb kínai barátom (Huawei PR), és összeismerkedtem Victorral is, aki pont a mi régiónkért felelős termékmanager, volt nála P10 és óra, el is kértem mindkettőt és közben ömlött belőle az infó, amit a hivatalos rendezvényen nem bírtak rendesen átadni, szóval azóta át is javítgattam a P10-ről szóló cikkünket, hogy valid legyen.

Ezt egy P10 csinálta rólam a Leica-féle portré módot használva
Ezt egy P10 csinálta rólam a Leica-féle portré módot használva [+]

És hogy még mindig legyen várakozás a mai napban (ami már megint tegnap lesz, mire ez a post kimegy), megosztom a nagyérdeművel azt a lakáskulcs-filozófiát, ami a legostobább dolog, mióta hajlékokat bérelgetünk kiállítások alkalmával. Az egyébként egész frankó kérónknak két kulcsa van. Az egyik olyan, mint egy kulcs, a másikra viszont rá van forrasztva egy kártya, amivel áramot lehet varázsolni a lakásban. Eleve elég skót dolog ezt így megoldani, de ki sem lehet trükközni egy névjeggyel (mint a hotelek többségében), mert RF technológiát használ a kis sunyi, szóval ha ezt valaki elviszi, de nem ő jön vissza leghamarabb, hanem a classic kulccsal bárki más, akkor ő ül itt a sötétben, mint egy denevér, amíg meg nem jön a kártya. Ma ezt azzal fejeltük meg, hogy szentkuti11-nek kellett volna átvennie az áramkártyás kulcsot Bochától egy rendezvényen, de elmulasztotta, aminek eredménye az lett, hogy ő pár órát a McDonaldsban töltött, de én is hamarabb értem vissza, mint a proper kulcs, de a másik sem volt nálam, szóval én meg a ház előtt ücsörögtem egy padon, mire megjöttek a többiek. Még szerencse, hogy itt tényleg tavasz van.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Előzmények

Hirdetés