2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Autó+mobil rovat

Mio C720 vs Airis T930 - anyagi kérdés

Egy csúcsmodell és egy olcsó árfekvésű navigációs készülék feszül egymásnak.

A szereplők

Két PNA érkezett a szerkesztőségünkbe. Egyikük egy ismert és elismert márka jelenlegi zászlóshajója, ő a MobilX közreműködésével hozzánk került Mio C720. A gyártó navigációs modelljei régóta ismertek nem csak a hazai, hanem a nemzetközi piacon is, az egyik első olyan PNA volt a C310, amely a magyar fejlesztésű iGO szoftverrel jelent meg.

A másik versenyzőnk az árskála másik végéről származik, ő az annyira nem ismert Airis cég terméke, név szerint a T930 Navegador, a GPS Trade Kft hozta. Az Airis PDA vonalon is az olcsóbb árfekvésű gyártók közé tartozik, jelen modelljük sem drága, hiszen kelet-európai térképpel már 50-60 ezer forintos áron is hozzáférhető. A navigációs szoftver ugyanaz: az iGO dorombolt mindkét gépben. A Mio esetében ez megszokott (MioMap néven), az Airisnál viszont annyiban új, hogy a T930 a gyártó első készüléke, amelyben az Airis saját szoftvere fut ugyan, de ez iGO-ra épül.

Mostani írásunk részben arra is keresi a választ, hogy megéri többszörös árat fizetni egy alapvetően ugyanarra a funkcióra tervezett készülékért, indokolja-e a különbséget az esetleges bővebb szolgáltatáskínálat. Eltér-e a két eszköz vajon az alapfunkció, a mavigáció terén is, vagy csupán a bónusz funkcionalitás és a név követeli meg a magasabb árszintet?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rdet​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.