Milyen technikával dolgozik egy telefonos ügyfélszolgálat?

Hogyan született meg ez a cikk?

Körülbelül egy éve publikáltunk egy cikket a telefonos ügyfélszolgálatokról úgy általában, mellyel kapcsolatban aztán nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk mind az olvasóktól, mind a szolgáltatóktól és az ügyfélszolgálaton dolgozóktól, úgyhogy elhatároztuk, hogy meglátogatjuk valamelyik szolgáltató efféle központját. Az elhatározást viszont nem követték érdemi lépések, gyakorlatilag teljesen megfeledkeztünk nagy tervünkről, épp ezért ez a cikk nem is került ki az említettet írás megjelenését követő pár hónapban, pedig mi fejben nagyon szerettük volna.

Telenor telefonos ügyfélszolgálat a Telenor Házban
[+]

Aztán nagy szerencsénkre történt valami, amire nem számítottunk, de végül az lett az eredménye, hogy a tisztelt olvasók ezt a cikket böngészhetik. Megkeresett minket a Jabra nevű cég hazai képviselete, akik jelezték, hogy nagyon boldoggá tudnánk őket tenni azzal, hogy publikálnánk egy bemutatót a termékeikről. Természetesen nyitottak voltunk a dolog iránt, de a teljes képhez látni kell, hogy itt nem a végfelhasználóknak szóló mono és sztereó Bluetooth headsetekről, hanem a telefonos ügyfélszolgálatokba szánt profi termékekről van szó, melyekkel kapcsolatban egyrészt semmilyen tapasztalatunk nincs, másrészt nem is nagyon érdemes tesztelnünk őket, lévén olvasóink közül viszonylag kevesen fognak maguknak otthonra több tízezer forintos féloldalas headseteket vásárolni. Épp ezért azt kértük, hogy vigyenek el minket az egyik szolgáltatóhoz, ahol megnézhetjük ezeket olyan helyen, ahova szánták őket, így pedig mindenki nagyon jól jár majd. Ők pedig elkezdtek szervezkedni és több hónap után, de végülis eljutottunk a Telenor központjába és pár órán keresztül megnézhettük, hogy hogyan is működik egy efféle hely belülről.

Telenor telefonos ügyfélszolgálat a Telenor Házban
[+]

Az újságírók általában nem azok az emberek, akiket egy telefonos ügyfélszolgálat szívesen látna vendégül. Nem kell egyből rosszra gondolni, nem azért, mert szabálytalanul vagy visszásan működnek ott a dolgok, egész egyszerűen csak sok bizalmas adat mozog rajtuk keresztül, az ügyféladatokon át egészen a különféle céges titkokig. Arról nem is beszélve, hogy egy ügyfélszolgálat nem is feltétlenül a hely, ahova az emberekneknek, ügyfeleknek feltétlenül be kell látniuk. Sarkított példával élve hasonló ez, mint egy csirkegyár; a végterméket a legtöbb ember imádja, de arra senki nem kíváncsi, hogy mindez hogyan is kerül az asztalra. Ráadásul egy ügyfélszolgálat sosem fog tudni úgy működni, hogy azzal mindenki elégedett legyen, mert az egész intézmény az elégedetlen ügyfelek miatt létezik. Persze azért nagyon jól működhet egy call center is, a Telenor pedig úgy gondolja, hogy ők erre nagyon jó példák. Ezt igazolja, hogy amikor Boggal kiléptünk az épületből, egymásra néztünk és azt mondtuk: joggal büszkék arra, amit csináltak. A miértekről azonban csak a következő oldalakon lesz szó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés