Hatalmas phabletről rántotta le a leplet a Meizu

A Meizu Max mutatós, prémium anyagokból készült, és a gigászi kijelző mellé táblagépes méretű akkumulátor került.

Hirdetés

Még mindig nem jött el az idő a Meizu Pro 7 bejelentésére, hiszen arról csak jövő hét kedden hull le a lepel, a gyártó azonban nem szeretné egy eseményen ellőni az összes puskaporát, ezért a mai napon és önálló eseményen mutatta be hatalmas, 6 hüvelykes phabletjét, a Maxot. A 1080p-s IPS panel 163,4 x 81,6 x 7,9 milliméteres fémházban kapott helyet, amelynek minden éle le lett csapva vagy kerekítve a kényelmes fogásért, bár a 189 grammos tömeg nem fogja a kezelést, nos, megkönnyíteni.


[+]

Cserében viszont 4100 milliamperórás akkumulátor került a vékony készülékházba, ami elég kell legyen akár kétnapos használatra is. A mobilt a középkategóriás, nyolcmagos MediaTek Helio P10 hajtja meg négy 1,8 gigahertzes, illetve négy 1 gigahertzes Cortex-A53 mag, a Mali-T860-as IGP, 3 gigabájt RAM és 64 gigabájtos belső tároló kíséretében. Az ujjlenyomat-olvasó nem maradhatott le, az mTouch 2.1 fantázianevű megoldás 0,2 másodperces azonosítást ígér.


[+]

Az előlapra 5 megapixeles kamera került, a hátlapra pedig 13 megapixeles Sony IMX258-as szenzor PDAF-autofókusszal, f/2,2-es rekeszértékű lencsével és kéttónusú ledes villanóval. A Max határozottan nem a csúcskategóriás készülékek riválisa (talán ezért az alapvetően középszerű SoC a bőséges tárhely mellé), cserében viszont 1700 jüanért, azaz mintegy 70 ezer forintért hozzájuthat a méretes masinához a felhasználó, már a Kínai Népköztársaságban. A nemzetközi megjelenésről egyelőre nincs hír. A Meizu Max arany, ezüst, szürke és rózsaszín változatokban helyezhető a kosárba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Előzmények

Hirdetés