2017. november 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

LG Optimus L9 - nagyravágyóknak

A koreai gyártó újdonsága a 4X alatt marad tudásban, de trendeknek megfelelő mérettel kecsegteti a jövendő vásárlókat.

H​ir​d​eté​s​

Multimédia

A hátlapra öt megapixeles kamera került, mellette kis villanó segít sötétben. Természetesen van autofókusz, magától középre mér, de ahová pöttyintünk a keresőn, oda próbál élesíteni. A kezelőfelület a szokásos beállítási lehetőségeken túl (ISO, fehéregyensúly, jelenetmódok, időzítő, panoráma, sorozatfelvétel, színeffektek, geotagging) egy speciális funkcióval is rendelkezi, méghozzá a hang alapú exponálással. Van hat szó (Csíz, mosoly, LG, kimcsí, whiskey) amelyekre reagál, s ha elhangzik, akkor lövi a képet. Ebből a "mosoly" az baromira nem működött, a többi elég hasonló, ezért aztán azt hittem, hogy majd működni fog olyan idétlenségekkel is, mint a "csík", a "Whiskas", vagy éppen a "zsír", de nem. Tényleg csak arra reagál, ami meg van határozva, legalábbis ha direkt próbálkozunk, mert egyébként egy random, beszélős YouTube videóban biztos lesz olyan, amire ellövi magát. Apróság, hogy exponáláshoz használhatjuk a hangerőt szabályozógombokat is.

A fenti tesztképek vizsgálata során arra juthatunk, hogy a színeket jól eltalálja a telefon, a dinamikatartomány átlagos, a vonalélesség viszont távol áll a tökéletestől. Az algoritmus erősen mossa a részleteket, ennek ellenére a sötétebb területeken jelentős mennyiségű zaj is akad. Az LG Optimus L9 kamerája nem váltja meg a világot, a középmezőnyben végez csupán. Videót viszont fullHD-ben rögzít, ez mindenképpen a javára írandó, természetesen ezeket minden nehézség nélkül le is tudja játszani.

LG Optimus L9 LG Optimus L9 LG Optimus L9

Zenei fronton kicsit jobb a helyzet. A lejátszó könnyen kezelhető, a hangerő füles nélkül egész emberes, bár a mélyeket ignorálja. Van a szoftverben időzített kikapcsolás, illetve előre készített hangzásképeket használó equalizer is, amely csak fülessel működik. Itt korrekt a produkció, nincs háttérzaj, a hangerő pedig ténylegesen elég lehet arra, hogy az ember a metrón is át tudja adni magát a muzsikának. A repertoár része az FM-rádió is, amely szintén igényli a headset használatát, cserébe RDS információkkal is ellát minket. A beszélgetési hangerő és hangtisztaság teljesen megfelelő, de ezt egy ilyen kategóriájú okostelefontól el is várja az ember.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ird​e​t​és

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.