Hirdetés

LG Optimus GT540 - Android olcsón, gyorsan

Hirdetés

Adatkommunikáció, telefonálás, internet

Adatkommunikációs téren nagyon jól teljesít az Optimus: négynormás GSM és kétnormás UMTS-modul van benne, aminek köszönhetően gyakorlatilag az egész világon tudjuk használni. Ha adatokat akarunk átvinni, GPRS, EDGE, UMTS és HSPA lesz a segítségünkre, utóbbinál a letöltési sebesség 7,2, a feltöltési pedig 2 Mbps. Van 802.11b/g szabványú WiFi, 2.1-es Bluetooth, a microUSB foglalat pedig 2.0-s, használatával a telefon képes kártyaolvasóként működni. Telefonálás közben sem hangminőségbeli, sem térerővel kapcsolatos problémákat nem tapasztaltam, minden rendben volt.

LG Optimus GT540 LG Optimus GT540

A telefonkönyv kapacitása végtelen, gyakorlatilag annyi bejegyzést viszünk fel, amennyit akarunk, extra mezőkből sincs hiány. Az üzenetkezelőnek sincs szégyenkezésre oka, SMS, MMS és e-mail is jöhet neki, utóbbinál sem a hitelesített szerverek, sem a csatolt fájlok kezelése nem okoz gondot. A szövegbevitel viszont nem az igazi, aminek egyértelműen a rezisztív kijelző és a 3 hüvelykes képátló az oka. Van numerikus és QWERTY elrendezésű gombsor is, köztük váltani a készülék elforgatásával tudunk, ami ugye azt is jelenti, hogy a telefonba került giroszkóp.

LG Optimus GT540 LG Optimus GT540

Manapság nem létezhet okostelefon fejlett social-networking szolgáltatások nélkül; ezt az LG is jól tudja, épp ezért rengeteg dolgot beleraktak az Optimusba. A Facebook és a Twitter kliensek megléte alap, extrának mondható viszont, hogy a készenléti képernyőre mindenféle ezekkel kapcsolatos widgeteket kirakhatunk. Nagyon tetszett, hogy a névjegyzékben szereplő embereket marha egyszerűen össze tudtam kapcsolni a facebookos ismerőseimmel, ennél a készüléknél nem kellett a menüben keresgélnem mindehhez, ilyen egyszerűen eddig csak a HTC tudta megoldani a dolgot.

LG Optimus GT540 LG Optimus GT540

A webböngésző korrekt, jól lehet vele böngészni, ám két dolog nincs benne: a Flash támogatás és a multi-touch. Utóbbi természetesen nem csak magából a browserből, hanem a telefonból hiányzik, de a rezisztív kijelző fényében ezen kár is csodálkozni, a több ujjal való kezelés a kapacitív megjelenítők sajátja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés