Hirdetés

LG Optimus GT540 - Android olcsón, gyorsan

Hirdetés

Hardver, operációs rendszer, sebesség

Bár konkrétumokat még nem mondtam, a kedvező árról már többször is esett szó a cikkben. Valószínűleg sokakban felmerült hát, hogy az LG nem csak a rezisztív kijelzővel és a relatíve kis felbontású kijelzővel kellett, hogy megfizesse ennek az árát, hanem a hardverből is vissza kellett, hogy vegyen - a Windows Mobile idejében ugyanis ez volt a jellemző, ha egy telefon olcsó volt, akkor biztos, hogy lassú processzor működött benne. Jó hírekkel szolgálhatok: a koreaiak nem herélték ki az Optimust, abban a HTC Legendből és Sony Ericsson Xperia X10 miniből is megismert hardver dolgozik. A processzor tehát egy lebegőpontos számítóegységgel is ellátott, 600 MHz-es órajelen ketyegő Qualcomm MSM7227, mely most harmadszorra bizonyította rátermettségét. A memória 256 MB RAM-ból és ugyanennyi ROM-ból tevődik össze, a felhasználó számára körülbelül 120 MB hely jut adatainak tárolására, melyet ugye microSD kártyával bármikor bővíthet.

LG Optimus GT540
[+]

Az eszközön jelenleg az Android operációs rendszer 1.6-os verziója fut, melyet több szempontból is felturbózott a gyártó. Ennél is jobb hír viszont, hogy bár pontosan nem tudni, hogy mikor, de a köveljövőben elérhető lesz a 2.1-es verzió is, mely rengeteg új szolgáltatással fogja bővíteni a szerénynek amúgy sem nevezhető repertoárt.

A sebességről nem szeretnék sokat írni, mivel a fenti videó sokkal beszédesebb, mint amilyen én valaha lenni tudnék ebben a bekezdésben. A GT540 gyorsan dolgozik, kellemes élmény használni, bár nyilván nem ő a világ leggyorsabb Androidja. Az viszont biztos, hogy pár program elindításán kívül semmi olyat nem tudunk csinálni vele, amire várnunk kéne: a menüben való mozgás és az animációk megjelenítése folyamatos és gyors.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés