Hirdetés

LG GD910 vs. W968 kínai óramobil

Bevezető

Hetek óta nálam van egy márkajelzés nélküli, kínai óratelefon. Csak a típusa ismert: W968, a gyártó vélhetően a CECT, vagy az Anycool. Elvileg csúcsmodell, fémből készült, súlyos darab, ipari mennyiségű hasznos tartozékkal, s miután már tényleg használgatom egy ideje, ezért elmondhatom, hogy a minőségével sincs sok probléma. Viszont már sok óratelefonról írtunk, ezért kivártuk, míg megérkezik az LG majdnem egy éve bemutatott terméke. A kínai cuccot régi partnerünk, a NeoDigi szállította le, a koreai berendezést pedig a gyártó képviselete bocsátotta rendelkezésünkre. Már az elején érdemes tudni, hogy az LG készülékének ára 100 rongy körül lehet a közeljövőben, a másik versenyzőnk azonban 50 lepedőért már elvihető.


[+]

Nos, így már rögtön van értelme megvizsgálni a dolgokat közelebbről. Eddig ugyanis jellemzően noname kínai gyártók próbálkoztak ilyen készülékekkel, a nagy, neves cégek közül az LG és a Samsung ébredt leghamarabb. Utóbbi gyártó óramobiljához nem volt szerencsénk, hiszen a hazai piacon nem is elérhető, ám az LG rögtön egy 3G hálózatokon is üzemelő csecsebecsét vágott hozzánk, ami már önmagában is érdekesnek ígérkezik.


[+]

Az olvasó most joggal jegyzi meg, hogy a Sony Ericsson és az LG is gyártott korábban órát, ám szögezzük le: ezek csupán kiegészítői voltak egy telefonnak. Bluetooth segítségével kommunikáltak, SIM nem volt bennük, de a hívásokat és az üzeneteket jelezték. Cikkünk két szereplője azonban teljes értékű mobiltelefon, a csuklónkon hordjuk a komplett mobilt, SIM kártyával, hangszóróval, kijelzővel és akkumulátorral.


[+]

Bár a magam részéről nem tartozom a konkrét célcsoportba (egy óramobil mindig macerás lesz), de tény, hogy a felhasználók jelentős részét Michael Knight óta izgatja egy olyan karóra, amelyen keresztül kommunikálni is lehet. Plusz a napokban megkeresett egy magánnyomozó is, hogy számára vajon hasznos lehet-e egy ilyen apróság, mert úgy érzi, hogy könnyítené a munkáját. A karórával egybeépített telefon ötlete tehát nem újdonság, a megvalósítás viszont sokkal bonyolultabb, mint ahogyan az a filmekben látszik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés